Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
moillardpommard_web.jpg
Art. nr
Restaurang
Pris
499 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13 %

Moillard Pommard

Från hjärtat av Côte de Beaune mitt i byn Pommard kommer denna generösa Bourgogne som passar perfekt till en god, kanske grillad, köttbit.

 • Land

  Frankrike

 • Producent

  Maison Moillard

 • Region

  Bourgogne

 • Druva

  Pinot Noir

 • Doft

  Aromatisk och generös doft med typiska toner av röd frukt som vinbär och hallon.

 • Smak

  Elegant smak, nyanserad och relativt smakrik med inslag av fina tanniner, kryddor och rostat bröd.

 • Övrigt

  Till denna härliga Bourgogne har man använt sig av traditionell vinmakning i temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet fick också genomgå en kort kalljäsning för att få fram alla subtila undertoner. Sedan följde en lag fermentation med regelbunden omrörning och överpumpning. Vinet. Har sedan legat på franska ekfat i 12 månader.

  Maison Moillard är baserade i Nuits-Saint-Georges i Côte de Nuits. Gamla dokument visar att familjen fanns här redan innan franska revolutionen men det var först på 1850-talet som deras vinförsäljning tog ordentlig fart. Maison Moillard använder sig av den traditionella vinmakningensom råder i Bourgogne.