Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
kenwood-six-cabernets_web.jpg
Nöt
Fläsk
Ost
Grillat
Vilt

Vin > Rött

Kenwood Six Ridges Cabernet Sauvignon

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Six Ridges är Kenwood Vineyards premi-umserie. Namnet hedrar de skyddande, angränsande bergen. I denna strålande cabernet återspeglas det unika, varma klimatet i Alexander Valley, som ligger i nordöstra Sonoma County. Väldränerade jordar passar druvan perfekt och tillsammans med fokuserad vinifiering och balanserad lagring blir resultatet världsklass.

 • Land/Region

  USA/Alexander Valley

 • Producent

  Kenwood Vineyards

 • Alkoholhalt

  14,1 %

 • Årgång

  2017

 • Druva

  Cabernet sauvignon

 • Doft

  Inbjudande, djup och förförisk doft av cassis, svartvinbärssaft, mörka plommon, örtkryddor, torkad mint, lakritsrot, rökta charkuterier, nyrostat kaffe och viss pepprighet.

 • Smak

  Stor, fyllig karaktär inte utan elegans med fin och saftig syra, silkig tanninstruktur och enorm balans. Toner av mogna svarta vinbär, körsbärspaj, torkade tranbär, ekfat, rostade hasselnötter, mjölkchoklad, vanilj, torkade örter, mint, vitpeppar. Lång och härlig eftersmak.

 • Passar till

  Urgod cabernet till en rejäl grillad köttbit, lagrade ostar, kalvstek, brässerad kyckling med vildris eller varför inte till mjölkchoklad med havssalt av god kvalitet.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Restaurangsortiment Ladda ner produktblad
Restaurangsortiment Ladda ner produktblad

Kenwood Vineyards ligger i prestigeområdet Sonoma i Kalifornien. Här framställer man med kunskap och ambition välproducerade, ursprungstypiska viner sedan 1970. Hög kvalitet, mogen frukt och balans är några av ledorden hos Kenwood Vineyards, som ägs av Pernod Ricard Winemakers. En aldrig sinande strävan efter att tämja smakerna och förmedla essensen av Sonomas vilda och varierande landskap driver ständigt denna producent framåt mot nya utmaningar. Druvorna plockas först vid full mognad och man arbetar kompromisslöst med stor noggrannhet genom hela processen från odling, till skörd, vinifiering och lagring. Man arbetar även ideellt med att stötta området i projekt som främjar det lokala djurlivet, dess miljöer och även de grönområden och parker som är så viktiga för den naturliga floran och faunan. Man är mycket mån om miljön och jobbar hållbart. Kenwood Vineyards är certifierade ”Sonoma Sustainable Certification”.

Dessa cabernetdruvor kommer från Alexander Valley- en ypperlig region för denna druva. Med ett varmt klimat och väldränerade jordar får vinet mogen bärighet, intensitet, djup, struktur och balans. Druvorna till detta vin skördades rekordtidigt på grund av en varm vår och sommar, mellan 29 september och 24 oktober. Efter noggrann skörd vid perfekt mognad pressas druvorna och jäses- alla de olika vingårdarna vinifieras separat. Musten får jäsa och macerera med druvornas skal i 15-30 dagar. De pressas sedan och dras över på franska, ungerska och amerikanska ekfat där de lagras i 19 månader.

 

Årgång 2017 kännetecknas av att det i början av året föll mycket regn. Detta gjorde att vinrankorna bättre klarade av den extrema hettan under vissa senare delar av växtsäsongen. Även våren var ovanligt varm. Svalare temperaturer i september räddade druvorna från att bli alltför övermogna men man skördade sina cabernetdruvor rekordtidigt. Överlag är detta en fin årgång, möjligen med lite lägre volymer men med stor koncentration.