Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
kenwood-zinfandel_web.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14,8 %
Restaurangsortiment
Ladda ner produktblad

Vin > Rött

Kenwood Discoveries Zinfandel

På Kenwood Vineyards I norra Kalifornien njuter druvorna av både svalkande havsbris, soldränkta dagar och lång mognadstid. Detta resulterar i en distinkt stil. Denna zinfandel kommer från två av de bästa områdena för druvan- San Joaquin och Sonoma County. Skicklighet inte minst ute i vingårdarna tillsammans med en balanserad lagring på rostade ekfat ger ett mjukt, fruktigt och smakrikt vin.

 • Land

  USA

 • Producent

  Kenwood Vineyards

 • Region

  San Joaquin County - Sonoma County

 • Druva

  Zinfandel

 • Doft

  Stor generös doft av blåbär och moreller samt kryddighet i form av kanel och en fin rökighet samt torkade örter.

 • Smak

  Medelfylligt, saftigt och mjukt vin med balanserad syra och intensiv bärsötma samt försiktig strävhet. I karaktären blåbärspaj, svarta vinbär, plommonmarmelad, körbärspralin och ett kryddigt och fint avslut av peppar, kanel, sötlakrits och torkade örter som mynta och dragon.

 • Passar till

  Denna zinfandel lånar sig ypperligt väl att njuta som den är, till milda ostar, kalkon, pasta med tomatsås eller att servera till allsköns grillat och bbq, även med viss kryddhetta.

 • Övrigt

  Kenwood Vineyards ligger i prestigeområdet Sonoma i Kalifornien. Här framställer man med kunskap och ambition välproducerade, ursprungstypiska viner sedan 1970. Hög kvalitet, mogen frukt och balans är några av ledorden hos Kenwood Vineyards, som ägs av Pernod Ricard Winemakers. En aldrig sinande strävan efter att tämja smakerna och förmedla essensen av Sonomas vilda och varierande landskap driver ständigt denna producent framåt mot nya utmaningar. Druvorna plockas först vid full mognad och man arbetar kompromisslöst med stor noggrannhet genom hela processen från odling, till skörd, vinifiering och lagring. Man arbetar även ideellt med att stötta området i projekt som främjar det lokala djurlivet, dess miljöer och även de grönområden och parker som är så viktiga för den naturliga floran och faunan. Man är mycket mån om miljön och jobbar hållbart. Kenwood Vineyards är certifierade ”Sonoma Sustainable Certification”.

  Druvorna kommer från San Joaquin som med sin sandiga jordmån ger zinfandeldruvor med fyllig och pepprig stil, och Sonoma County vars druvor bidrar med koncentrerad, mogen fruktighet. Efter noggrann skörd vid perfekt mognad pressas druvorna och jäses. Musten lagras i 20 månader på 75 % franska ekfat och 25 % amerikanska ekfat. Efter lagringen blandas de olika faten och man tillsätter även en liten del, 4 %, av petit sirah och 1 % av merlot för att öka kolplexiteten i vinet.

   

  Årgång 2018 kännetecknas av en sval säsong utan större värmeböljor under skördetiden. Druvorna fick istället mogna jämnt och långsamt under sommaren och sensommaren. 2018 får många lovord och årgången levererar harmoniska och balanserade viner.