Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
kenwood-disccabernets_web.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14,8 %
Restaurangsortiment
Ladda ner produktblad

Vin > Rött

Kenwood Discoveries Cabernet Sauvignon

På Kenwood Vineyards i norra Kalifornien njuter druvorna av både svalkande havsbris, soldränkta dagar och lång mognadstid. Detta resulterar i en distinkt stil. Denna cabernet kommer från två av de bästa områdena för druvan- Mendocino och Sonoma County. Skicklighet inte minst ute i vingårdarna tillsammans med en balanserad lagring på rostade ekfat ger ett strukturerat, bärigt och smakrikt vin.

 • Land

  USA

 • Producent

  Kenwood Vineyards

 • Region

  Mendocino County - Sonoma County

 • Druva

  Cabernet sauvignon 83 %, merlot 17 %

 • Doft

  Stor generös och bärig doft av cassis, mörka moreller, plommon, läder, mint och lagerblad.

 • Smak

  Saftigt och fylligt vin med fin bärighet, kännbara men integrerade tanniner, balanserad syra och ståtlig elegans. I karaktären crème de cassis, blåbärssylt, mörka plommon, lagerblad, läder, ceder, blyerts, kakao, muskotnöt, kanelstång och kryddnejlika.

 • Passar till

  Gott till BBQ, till krämiga grytor som biff Stroganoff, till steak frites eller halloumihamburgare med ost eller till charkbricka.

 • Övrigt

  Kenwood Vineyards ligger i prestigeområdet Sonoma i Kalifornien. Här framställer man med kunskap och ambition välproducerade, ursprungstypiska viner sedan 1970. Hög kvalitet, mogen frukt och balans är några av ledorden hos Kenwood Vineyards, som ägs av Pernod Ricard Winemakers. En aldrig sinande strävan efter att tämja smakerna och förmedla essensen av Sonomas vilda och varierande landskap driver ständigt denna producent framåt mot nya utmaningar. Druvorna plockas först vid full mognad och man arbetar kompromisslöst med stor noggrannhet genom hela processen från odling, till skörd, vinifiering och lagring. Man arbetar även ideellt med att stötta området i projekt som främjar det lokala djurlivet, dess miljöer och även de grönområden och parker som är så viktiga för den naturliga floran och faunan. Man är mycket mån om miljön och jobbar hållbart. Kenwood Vineyards är certifierade ”Sonoma Sustainable Certification”.

  Druvorna kommer från de bästa regionerna för cabernet- Mendocino som med sitt kyliga och dimmiga klimat ger vinet struktur och syra, och Sonoma County vars druvor bidrar med koncentrerad, mogen fruktighet. Druvorna till detta vin skördades i omgångar mellan 19 september och 13 oktober. Efter noggrann skörd vid perfekt mognad pressas druvorna och jäses och alla de olika vingårdarna vinifieras separat. Vinet lagras sedan på ekfat, varav 30 % på nya ekfat. Efter lagringen blandas de olika faten och man tillsätter även en del, 17 %, merlot för att öka komplexiteten i vinet.

   

  Årgång 2017 kännetecknas av att det i början av året föll mycket regn. Detta gjorde att vinrankorna bättre klarade av den extrema hettan under vissa senare delar av växtsäsongen. Svalare temperaturer i september räddade druvorna från att bli alltför övermogna och överlag är detta en fin årgång, möjligen med lite lägre volymer men med stor koncentration.