Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
jlohrsyrah_web.jpg
Art. nr
2332
Pris
169 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14 %
Socker
<0,9%

Vin > Rött

J.Lohr Estates South Ridge Syrah

Solvarmt, kraftfullt och smakrikt vin från soliga Kalifornien och området Paso Robles. Vinstockarna växer på sydsluttningar på 1700 feet i altitude och syrahdruvorna njuter både av sol, värme och svalkande nätter- något som är helt optimalt för mognad och koncentrerad fruktighet i vinet, med bibehållen syra och fräschör.

 • Land

  USA

 • Producent

  J.Lohr Estates

 • Region

  Kalifornien

 • Druva

  95 % syrah, 4 % mourvedre, 1 % viognier

 • Doft

  Stor, kraftfull doft av björnbär och blåbär samt sylt på boysenbär flankas av toner av balsamvinäger och nyskuren pastrami samt en skön kryddighet av peppar och färsk mynta.

 • Smak

  Fylligt, saftigt med balanserad syra och mjuk fin tanninstruktur. I smaken björnbär, blåbär, sötlakrits, mörk choklad, örter, svart thé, rökta charkuterier och en liten svartpepprighet i det saftiga och otroligt goda avslutet.

 • Passar till

  BBQ, pulled pork, lammfärsbiffar med myntayoghurt, västerbottenpaj, ost och charkbricka.

 • Övrigt

  Den familjeägda vinproducenten J. Lohr bildades för snart 50 år sedan av pionjären Jerry Lohr. Jerry Lohr insåg tidigt vilken potential som fanns för vinproduktion och druvodling under den varma kaliforniska solen, i Central Coast-region. Området räknas idag till ett av de bästa i regionen med viner i världsklass. J.Lohr, som gått i bräschen för vinframställning i området, är idag en av branschens mest respekterade producenter med livfulla, djärva och koncentrerade viner.

Jerry startade sitt första vineri i San Jose, Monterey, år 1974. Området var med kyligt klimat och stenig jordmån en optimal plats för odling av tåligare druvor såsom chardonnay. Fjorton år senare upprättade Jerry sitt andra vineri i det bördiga Paso Robles, där klimatet varierar drastiskt mellan natt och dag. Här fann han att druvan cabernet sauvignon passade bra att odla. Mot slutet av 1990-talet utvidgades J. Lohr med en cirka 14 hektar stor vingård i Napa Valley. Här fick cabernet sauvignon sällskap i odlingarna av druvan petit verdot. Idag leds J. Lohrs vinframställning av chefsvinmakare Steve Peck. Med en fallenhet för doft och smak, en passion för vinodling och en djuplodande teknisk kunskap strävar Steve efter att bibehålla karaktären som Jerry en gång skapade i varje droppe vin.

Tillsammans med sina vinmakare Kristen Barhisel och Brendon Wood har Steve ambitionen att skapa superba viner från högkvalitativa och hållbart odlade druvor med en rik och
mångsidig smakpalett som reflekterar det soldränkta Kalifornien. Ända sedan start har J. Lohr varit ledande i ett långsiktigt och hållbart miljöarbete. Företaget är certifierat enligt ”California Sustainable Winegrowing” och vann dessutom det så kallade 'Green Medal Leader Award' 2020.

Vinifiering

Här har Steve Peck och teamet varsamt viniferat druvorna syrah, mourvedre ihop med ett stänk av den gröna druvan viognier för att åstadkomma ett matvänligt, smakrikt och balanserat vin som reflekterar sitt ursprung- Monterey och Paso Robles. J. Lohr Estates South Ridge Syrah odlas på en kombination av kalkrik och grusig jord, som passar druvan syrah ypperligt. Cirka 45% av druvorna odlas i de kallare områdena Adelaida och Willow Creek, som bidrar med aromatiska toner till vinet samt karaktär av sandelträ. Ytterligare 30% kommer från vingårdar i de varmare Estrella- och San Miguel där druvan syrah istället ger kryddiga toner av svart te och kamfer. 15% kommer från höghöjdsvingården Beck Vineyard i Creston sub-AVA, som ger druvorna och vinet en exceptionellt mörk färg och karaktär av blå och mörka bär.