Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Jacob's Creek Double Barrel Shiraz WEB.png
Art. nr
78375
Pris
160 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14,8 %

Vin > Rött

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz är en unik produkt där vinet utöver sedvanlig lagring på franska och amerikanska ekfat, fått en extra lagring på skotska whiskyfat. Detta ger en unik, fyllig och generös smakupplevelse med täta, mjuka tanniner och komplexa nyanser av mandel, söta röda frukter och mörk choklad.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Region

  Barossa

 • Druva

  Shiraz

 • Doft

  Söt röd frukt, mörk choklad och kryddighet.

 • Smak

  Fyllig och generös smak med mjuka tanniner och komplexa nyanser av mandel, söta röda frukter och mörk choklad.

 • Passar till

  Smakrika rätter av mörkt kött.

 • Övrigt

  Druvorna till Jacob's Creek Double Barrel Shiraz kommer från utvalda vingårdar i Barossa. Vinet har först lagrats på traditionella fat på fransk och amerikansk ek i 12-18 månader. Avslutningsvis har vinet legat på whiskyfat som är mellan 8 och 20 år gamla. Denna dubbellagring har givit vinet ytterligare nivå av komplexitet, elegant integrerade tanniner och otroligt mjuk smak.

  Jacobs Creek ™ är ett av Australiens ledande globala vinvarumärken, som erbjuder kvalitetsviner med stort ursprungstypiskt uttryck. Varumärket lanserades 1976 och är uppkallad efter den plats där Johann Gramp planterade sina första vinstockar vid sidan av strömmen Jakob’s Creek 1847. Johann Gramp grundade Barossa Valleys första kommersiella vingård, Gramp & Sons med en historia som går tillbaka över 160 år. Vinerna är tillverkade med stor omsorg och har fått över 7000 utmärkelser under de senaste 30 åren.