Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
IlFortinoSanv.jpg
Vegansk
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5 %

Vin > Rött

Il Fortino Sangiovese di Toscana IGT

En äkta italiensk klassiker som andas av sitt ursprung. Den ikoniska druvan sangiovese, ”jupiters blod”, bjuder på rustik charm, djup bärighet, frisk syrlighet och klassiska, toskanska örtkryddor.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Premium Wine Selection

 • Region

  Toscana

 • Druva

  Sangiovese

 • Doft

  Intensivt örtig doft med inslag av syrliga röda bär, vanilj och mocka.

 • Smak

  Medelfyllig, lite rustikt vin med fin syrlighet, mjuk strävhet och spännande kryddighet. Vi bjuds på röda körsbär, mörka plommon och torkade jordgubbar i harmoni med timjan, salvia, lagerblad, pinjenötter, mocka och vaniljstång.

 • Vinifiering

  Druvorna skördas traditionellt och vid perfekt mognad för att sedan pressas försiktigt i membranpress. Jäsning sker i kontrollerad temperatur och skalen urlakas, macererar, med musten för att utvinna koncentration och smakrikedom till vinet. Efter den andra, malolaktiska, jäsningen lagras en del av vinet på ekfat i 6 månader, den återstående delen lagras på ståltank i minst ett år.

   

 • Passar till

  Urgott till mortadella, milanosalami eller coppa, till tomatbaserade pastarätter, örtkryddig pizza eller gryta på småvilt

 • Övrigt

  Premium Wine Selection’s team består av Silvano och Luigi Piacentini samt oenologerna Armando Vasco och Giorgio Barbero. Tillsammans väljer och utvecklar de viner från olika italienska regioner. Målet är att representera och erbjuda exklusivt prestigefyllda viner till utmärkt värde.. 

  Med serien Il Fortino erbjuder Premium Wine Selection ett utbud av viner från världskända Toscana-odiskutabelt ett av världens mest klassiska vinområden. 

  https://www.premiumwine.it/