Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
IlfortinoChainti.jpg
Vegansk
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5 %

Vin > Rött

Il Fortino Chianti Classico DOCG Riserva

Traditionell, hantverksmässig och högklassig italienare från hjärtat av soliga Toscana.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Premium Wine Selection

 • Region

  Toscana

 • Druva

  Sangiovese, Cabernet Sauvignon

 • Doft

  Stor och inbjudande doft av körsbär, vinbär och plommon, torkade örtkryddor, pinjeträd, mörk chokladpralin, hallonbalsamico och tobaksblad.

 • Smak

  Fin fruktighet, kännbar strävhet och mycket frisk syra balanseras mästerligt av lager på lager av mogna röda bär, torkade plommon, balsamvinäger, mocka, lakritsrot, pinjeträd, färsk salvia, söt viol och tobakslåda. Långt och intensivt, smakrikt avslut.

 • Vinifiering

  Druvorna skördas traditionellt för hand de sista veckorna i september och vid perfekt mognad. De pressas försiktigt i membranpress. Jäsning sker i kontrollerad temperatur i ståltankar och skalen urlakas, macererar, med musten för att utvinna koncentration och smakrikedom till vinet. Efter jäsningen lagras vinet på slavonska ekfat i minst 24 månader.

   

 • Passar till

  Urgott till klassisk ragú, grillad bistecca, vildsvin, kalv i tomatsås, råbiff med örtmajonäs och kapris, penne a la vodka eller italiensk ost- och charktallrik.

 • Övrigt

  Premium Wine Selection’s team består av Silvano och Luigi Piacentini samt oenologerna Armando Vasco och Giorgio Barbero. Tillsammans väljer och utvecklar de viner från olika italienska regioner. Målet är att representera och erbjuda exklusivt prestigefyllda viner till utmärkt värde.. 

  Med serien Il Fortino erbjuder Premium Wine Selection ett utbud av viner från världskända Toscana-odiskutabelt ett av världens mest klassiska vinområden. 

  https://www.premiumwine.it/