Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Gustav-Pinot-Noir-Organic-BIB-2L.jpg
Art. nr
20044
Pris
209 kr
Volym
2000 ml
Alkoholhalt
12,5 %

Gustav Pinot Noir Organic

Pinot Noir är svårodlad men ger vid rätt hantering fantastiskt eleganta, sötsyrliga och medelfylliga viner. Tysk pinot noir drar mer åt just läskande fruktighet än strama fat och här har man fått fram just en charmig bärighet och ett josigt, drickvänligt vin på druvan.

 • Land

  Tyskland

 • Producent

  Gustav Adolf Schmittsche Weinkelleri

 • Region

  Rheinhessen

 • Druva

  Pinot noir

 • Doft

  Inbjudande och fräsch bärig doft av nyplockade skogshallon, mörka körsbär, undervegetation, cederträ, vanilj, chokladpralin och en spännande underton av krydda.

 • Smak

  Vinet är transparent och vackert rubinrött mot tegel. Munkänslan är lätt och frisk och vinet är torrt men bjuder på saftig bärighet och balanserad syra. I smaken toner av sötmogen frukt som jordgubbskompott, rödvinsbärsgelé oc hallonbalsamico men även lakrits, vaniljkola, ekfatstoner och lite utveckling som drar åt höstskog. Ren fin eftersmak.

 • Vinifiering

  Vinrankorna växer i kalkhaltig lera och druvorna skördas försiktigt med maskin och pressas sedan med stor omsorg. Jäsningen sker i temperaturkontrollerade ståltankar, svalt och långsamt, för att extrahera alla doft- och smakkomponenter ur denna kluriga druva och dess tunna skal. Det är en konst att göra vin på pinot noir som räknas som en av de mest svårodlade och svårhanterade druvorna. Här lyckas man! 20% av vinet har lagrats på ekfat. 

 • Passar till

  Njut detta bäriga och sirligt eleganta röda vin till mellanlagrad ost, smakrika charkuterier, all typ av fågel, småvilt eller till och med lite kraftigare fiskrätter som grillad fisk om rödvisinssås serveras till. Eller varför inte en mustig burgundisk köttgryta eller en krämig karljohansvamp- och kantarellpasta.

 • Övrigt

  Rheinhessen är Tysklands till ytan största vindistrikt och ligger vid floden Rhen, Mellan Mainz och Worms. Producenten Gustav Adolf Schmittsche Weinkellerei har en 400 år gammal vinhistoiria och är känd över hela världen. Vinmakare är Dominik Meyer och vinhuset ligger i Nierstein. Sedan 2004 ingår man i ett välrenommerat kooperativ, Moselland. Detta är det största kooperativet i Moseldalen och grundades 1968.