Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
barbaresco.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13,5% %

Vin > Rött

Gemma Barbaresco 2018

Från ikoniska Barbaresco kommer detta kraftfulla och smakrika vin som passar som hand i handske till det Italienska köket-varför inte till en krämig tryffelpasta.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Cantina Gemma

 • Region

  Piemonte, Barbaresco DOCG

 • Druva

  Nebbiolo

 • Doft

  Intensiv och djup, inbjudande blommig doft med rosenträdgård, mörka bär, lingon, nyponsoppa, smörkola, mint, timjan, asfalsrök och järnoxid.

 • Smak

  Medelfylligt men kraftfullt vin med stor pondus. Balanserad syra, kännbar men integrerad strävhet och toner av rosbuske, vilda hallon, röda klarbär, vanilj, eneträ, skogslöv, nypon och mörka mullrande mineraltoner.

 • Vinifiering

  Druvorna kommer från vingårdar med lågt skördeuttag för att uppnå koncentration och smakrikedom i det färdiga vinet. De skördades försiktigt den första veckan i september. Skalen macererade i musten i 15 dagar för att extrahera färg, doft och smak, och för att sedan genomgå alkoholjäsningen. Vinet har efter detta lagrats i slavonska ekfat om 20 hektoliter.  

  Årgång 2018: Ett utmanande år. Vintern var lång, våren frostbiten och försommaren mycket blöt. Generellt ledde detta till svårigheter i vingårdarna exempelvis i form av svampsjukdomar. Först i mitten av sommaren och sensommaren stabiliserades så vädret äntligen. Trots problemen lyckades man utomordentligt i Gemma’s vingårdar och man ser med tillförsikt på skördens kvalitet- som i slutändan blev riktigt bra, även kvantiteten blev rikligare än väntat. 

 • Passar till

  Passar till tryffelpasta, småvilt, svamprisotto eller älg och hjort med krämig gnocchi. Ljuvligt till ost- och charkbrickan med Bresaola och Parmigiano Reggiano, Pecorino vecchio och Taleggio.

 • Övrigt

  Gemma, beläget i Serralunga d’Alba grundades 1978, totalt har man 26 hektar vingårdar i Lanhge regionen bla i Alba, La Morra, Monforte d’Alba, Serralunga d’Alba och Sinio. Man arbetar hållbart hela vägen från vingård till färdig flaska och vineriet är ISO 14067-certifierat, vilket bland annat innebär att produktionen är helt fri från CO2-utsläpp. 2012 invigde man ett nytt vineri, vilket drivs av solenergi.