Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
EtnaRosso.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13 %

Vin > Rött

Etna Rosso Montedolce

Eldigt och mineralrikt vin från vulkanjordarna på Etnas sluttningar. Personligt och med stor karaktär, väl framställt och dessutom på egensinniga lokala druvor. Spännande, gott och otroligt bra att matcha till grillad fågel eller fisk.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Premium Wine Selection, Azienda Agricola Grasso Salvatore

 • Region

  Sicilien, Etna

 • Druva

  Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio

 • Doft

  Komplex och stor doft som påvisar viss utveckling. Pinje, kanel, sadelkammare och bokna äpplen samsas med apelsin, vilda blommor, röda vinbär, klarbär och cocktailbär samt vulkanisk mineralrökighet.

 • Smak

  Frisk och saftig syra, kännbar strävhet, viss utveckling och toner av bokna äpplen, örter, läder, pinjeträd, ceder, romrussin, röda vinbär, körsbär, apelsinskal, rostade nötter, cederträ, nybryggt kaffe och vulkaniskt rökiga mineraltoner med dragning åt järnoxid.

 • Vinifiering

  Skörden sker med stor omsorg. Vinifieringen sker i temperaturkontrollerade ståltankar och vinet genomgår även den så kallade malolaktiska jäsningen, som rundar av syran i vinet. 60 % av vinet får vila och mogna på ståltank, resten lagras i 12 månader på franska ekfat som är 2-3 år gamla. Vinerna blandas sedan och buteljeras utan filtrering och vilar på flaska i 4 månader innan det släpps på marknaden.

   

 • Passar till

  Grillad kyckling eller vildfågel, kalkonbröst, gärna med syrliga tillbehör eller apelsinsås, lättare pastarätter med citron, vitlök, pecorino och grillade grönsaker, till söndagssteken eller till mogna ostar.

 • Övrigt

  Montedolce är namnet på en inaktiv krater vid foten av Etna, så vineriet är definitivt beläget så centralt det bara   går i DOC Etna. Beläget på hela 850 möh är den vulkaniska påverkan på jordmånen omfattande och det bjuds en   härlig och uppfriskande mineralitet i vinerna. Vingården är på bara 2 hektar och här odlas endast Nerollo Mascales (vilken klonades fram redan 1543), samt Nerello Cappuccio, båda producerar tack vare läget eleganta, harmoniska och finessrika viner.

  https://www.premiumwine.it/