Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Haut Chevalier.jpg
Art. nr
2196
Pris
79 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14,5 %

Vin > Rött

Château Haut Chevalier

Vinet är gjort till 80% på Cabernet sauvignon och resterande 20% på Malbec. Druvorna odlas på kullar där lera och kalk dominerar jordmånen. Skörden startade 28 september och höll på fram till 12 oktober och under hela perioden hade druvorna en perfekt mognadsgrad. Vinet görs med traditionella metoder och vilar åtta månader på ek innan det buteljeras. Château Haut Chevalier ligger på en av de största ler- och kalkstensgrunderna i Gironde. Egendomen var från början en jaktstuga från 1200-talet. Stugan bevakades då av en av riddarna (Chevalier på franska) från grannslottet Château du Puch de Gensac som döpte egendomen till Chevalier. Idag ägs slottet av Michel Clamens som odlar sina 50 ha enbart med vinrankor. Han har år efter år gjort finstämda, eleganta och komplexa viner med fin balans.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Köp på Systembolaget
 • Land

  Frankrike

 • Producent

  Château Chevalier

 • Region

  Boredaux

 • Druva

  80% Cabernet Sauvignon, 20% Malbec

 • Doft

  Fruktig, ungdomlig doft med inslag av fat, svarta vinbär, björnbär, lakrits, peppar, mörk choklad och kryddor.

 • Smak

  Fruktig, ungdomlig smak med inslag av fat, svarta vinbär, björnbär, lakrits, viol, mörk choklad, plommon och kanel.

 • Passar till

  Till grillade rätter av lamm- eller nötkött.

 • Övrigt

  Bordeaux ligger i sydvästra Frankrike med stora delar av vinodlingarna runt 45:e breddgraden. Klimatet är tempererat maritimt tack vare närheten till Atlanten och den varma Golfströmmen. Stora skogar längs kusten skyddar regionen mot västliga vindar och regn från Atlanten. Två stora floder, Garonne och Dordogne, delar in regionen i tre separata delar. Druvorna till detta vin kommer från producentens egna vingårdar.