Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
cdtrasteau_web.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Nöt
Fläsk
Chark
Grillat
Lamm
Vilt

Vin > Rött

Château du Trignon Rasteau

145 kr,
art.nr. 71626

Familjen Roux köpte Château du Trignon 1896. Då var det en traditionell provensalsk gård, men sedan fem generationer tillbaka har man arbetat med vinframställning och successivt förvärvat flera hektar inom appellationerna Gigondas, Rasteau, Sablet och Côtes du Rhône. År 2007 köpte Famille Quiot Château du Trignon och har sedan dess fortsatt driva gården med ledord som tradition, kvalitet och anpassning.

 • Land/Region

  Frankrike/Rasteau

 • Producent

  Famille Quiot

 • Alkoholhalt

  14,5 %

 • Årgång

 • Druva

  Grenache, mourvèdre

 • Doft

  Färska örter och kryddor tillsammans med röda och mörka bär.

 • Smak

  Smak av blåbär och hallon samsas med inslag av färska örter och kryddor samt lakrits, viol, lite svartpeppar och en härlig mineralitet.

 • Passar till

  Rätter av lamm, nötkött och anka.

Château du Trignon Rasteau är ett vingårdsvin gjort på de franska druvorna grenache och mourvèdre. Jordmånen består av rödlera och småsten och de använder sig av ett ganska lågt skördeuttag som bidrar till koncentration och en härligt doft. Skörden sker för hand när druvorna uppnått en perfekt mognad. Vinifikationen är traditionell med jäsning i temperaturkontrollerade tankar under 25-30 dagar. Mourvèdredruvorna lagras på franska ekfat och grenachedruvorna lagras på en blandning av s.k. foudres (stora fat) samt franska ekfat under cirka 9 månader under regelbundna provsmakningar.