Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
cdpdolcetto_web.jpg

Castello del Poggio Dolcetto del Monferrato

120 kr,
art.nr. 78690

Namnet på druvan dolcetto betyder ”den lilla söta” men rätt odlad är den mer än bara söt. Här har vi ett riktigt charmigt, bärigt och smakrikt vin på en av Piemonte’s signaturdruvor..

 • Land/Region

  Italien/Piemonte

 • Producent

  Castello del Poggio

 • Alkoholhalt

  12,5 %

 • Årgång

 • Druva

  Dolcetto

 • Doft

  Inbjudande doft av mörka skogsbär, viol, timjan, chokladpralin och nyrostat kaffe.

 • Smak

  Mjuk, generös och saftig frukt med moreller, cassis och mörka plommon ihop med en svag ton av blåbärsris samt viol, sötlakrits, timjan och en härlig rostad kaffeton.

 • Passar till

  Njut vinet till antipasti, smakrika anrättningar som saffransrisotto med Karl-Johansvamp, grönsakspizza med aubergine och pinjenötter, krämig polenta med tryffel, ungsstekta tomater och parmesan eller till Taleggio och lagrad Pecorino.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

78690 750 ml 120 kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Castello del Poggio-slottet byggdes mellan 1100 och 1400 och är ett medeltida fäste som bland annat tillhört den aristokratiska familjen Bunéis. Delar av slottet är fortfarande skönjbara på den vackra egendomen på toppen av en kulle i området Asti. Omgivande branta sluttningar är svårodlade men ytterst lämpliga för vinodling. Gården förvärvades 1985 av familjen Zonin och innefattar idag 160 ha vingårdar 250-350 möh. Man strävar på Castello del Poggio efter att lyfta fram Piemontes unika terroir och inhemska druvor som barbera, dolcetto, brachetto, moscato och grignolino.

Druvorna till vinet kommer från Portacomaro i Asti. De handplockas noggrant, krossas, avstjälkas och jäses på traditionellt sätt i horisontella jäskar. Dolcetto har mycket färgpigment i skalet och med ordentlig urlakning får vinet en vacker, djup rubinröd färg. Vinet ekfatslagras slutligen för större komplexitet och djup. Dolcetto som betyder ”den lilla söta” visar gång på gång att om den odlas med omsorg är druvan mycket mer än bara liten och söt. Historiskt sett har dolcetto mest levererat enkla vardagsviner men druvan har enorm potential och har börjat få mer och mer strålkastarljus.