Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Castello del Poggio_Dolcetto Monferrato DOC_60116073_0.75lt.jpg

Castello del Poggio Dolcetto del Monferrato

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Dolcetto betyder den lilla söta och visar att odlas den rätt är den mycket mer än bara liten och söt. Gjord på druvor från Portacomaro i Asti bjuder detta vin på mjuk, generös frukt. Servera till mat med smak!

 • Land/Region

  Italien/Piedmonte

 • Producent

  Castello del Poggio

 • Alkoholhalt

  12,5 %

 • Årgång

 • Druva

  Dolcetto 100%

 • Doft

  Nyanserad komplex doft av mörka bär.

 • Smak

  Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, viol, svarta vinbär, blåbär, timjan, kaffe och kakao.

 • Passar till

  Dolcetto passar speciellt bra till smakrik mat som pastarätter, kryddade risrätter eller vegetarisk mat.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Detta härliga vin är gjort på dolcetto från Portacomaro i Asti. Druvorna handplockas, krossas, avstjälkas och vinifieras på traditionellt sätt i horisontella jäskar. Dolcetto har mycket färg och tillsammans med ordentlig skalkontakt får vinet en djup rubinröd färg.

Dolcetto betyder den lilla söta och visar, gång på gång, att odlas den rätt är den mycket mer än bara liten och söt.

Både vinbönderna och konsumenterna har tidigare lagt mycket fokus på nebbiolodruvan och dess viner och Piemonte har därför historiskt sett mest levererat enkla vardagsviner gjorda på dolcetto. Men druvan har en finfin potential och har kommit i skymundan under lång tid. Druvan är inte söt som namnet antyder utan syftar mer på att vinerna blir är mjuka och generösa.