Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Vinha Grande, web.jpg
Nöt
Fläsk
Ost
Chark
Grillat
Lamm
Vilt

Vin > Rött

Casa Ferreirinha Vinha Grande

139 kr,
art.nr. 2752

Ståtligt och mångsidigt rött vin från vackra portugisiska Douro’s branta sluttningar.

 • Land/Region

  Portugal/Douro

 • Producent

  Casa Ferreirinha

 • Alkoholhalt

  14 %

 • Årgång

  2018

 • Druva

  40% Touriga Franca, 30% Touriga Nacional, 25% Tinta Roriz, 5% Tinta Barroca

 • Doft

  Stor och djup doft av björnbär, slånbär och blåbär men även en finstämd parfymerad ton ihop med färska örtkryddor, balsamvinäger, charkuterier, tobak, höstskog, rostade ekfat och mörk choklad.

 • Smak

  Livligt, smakrikt rött vin med fin koncentration, en balanserad syra och pigg tanninstruktur. I smaken saftiga röda skogsbär och björnbär men även nyskurna charkuterier och fin örtighet i form av lagerblad, lakritsrot och mynta samt rostade ekfatstoner av kakaoböna, sandelträ och tobaksblad i en lång och mycket harmonisk avslutning.

 • Passar till

  Vinha Grande är ett mycket mångsidigt vin både till vardag och fest som passar att njuta som det är, till lagrad ost, kryddiga korvar, krämig risotto, alla typer av vilt, även fågel, och till och med är en fin matchning till grillad fisk.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

2752 750 ml 139 kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Casa Ferreirinhas Vinha Grande är ett klassiskt, intensivt rött vin från den vackra regionen Douro i Portugal. Douro kännetecknas av floden med samma namn som mynnar ut i Atlanten nära Porto, och dess dalgångar. På branta, terrasserade sluttningar växer druvorna extremt svårtillgängligt men får på köpet bra solexponering och dränering vilket i slutändan ger vinet hög koncentration och stadig struktur. Svala nätter bidrar till bibehållen syra och fin balans i vinet. Dalgången där vinodlingarna ligger är, tack vare de kringliggande bergen, även skyddade från Altlantkustens klimatpåverkan och lämpar sig därför alldeles ypperligt för vinodling. Tack vare att vinet har lagrats på franska ekfat i 12 månader, har det även en diskret och klädsam fatkaraktär. Vinet är redo att avnjutas nu, men kan lagras upp till 5 år.

Casa Ferreirinha gjorde sig en plats i vinhistoiren som vinhuset som skapade det första internationellt erkända vinet från Dourodalen - Barca Velha. 1952 lanserades detta av familjen Ferreira och 17 årgångar har släppts sedan starten. Vinet framställs på de traditionella portvinsdruvna Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca och Tinta Barroca. Barca Velha satte både Douro och Portugal på vinkartan. Ett drygt halvsekel senare fortsätter familjen på Casa Ferreirinha att göra viner både i absolut världsklass och formidabla viner i lägre segment. Casa Ferreirinha ägs idag av Sogrape, som står bakom några av de mest prisade portugisiska vinerna någonsin.