Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Primitivo.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14 %

Vin > Rött

Capirusso Primitivo IGT Salento Santa Barbara

Druvan primitivo och druvan zinfandel har visat sig vara samma druva via DNA-forskning. Här erbjuds vi den syditalienska varianten i giftemål med en annan lokal druva- negroamaro, som tillsammans ger oss en medelhavsglittrande personlighet i flaskan

 • Land

  Italien

 • Producent

  Cantine Santa Barbara

 • Region

  Apulien

 • Druva

  Primitivo, Negroamaro

 • Doft

  Mörka plommon, moreller och blåbärsglass möter läder,sötlakrits, nejlika och en spännande, örtdriven kryddighet.

 • Smak

  Moget, bärigt och karaktärsstarkt med mjuka tanniner, fin struktur och syrlighet. Mörka körsbär, plommon, blåbärssoppa tillsammans med sadelkammare, lakritsrot, kanel och torkade örtkryddor.

 • Vinifiering

  Druvorna skördas vid perfekt mognad, avstjälkas och pressas försiktigt. Jäsningen sker tillsammans med druvskalen i 8-10 dagar. Temperaturen under alkoholjäsningen kontrolleras och hålls mellan 22-25 grader. Vinet vilar sedan på ståltank tills det buteljeras, och vilar även en stund i flaskan.

 • Passar till

  Som sällskapsvin eller till lokal, syditaliensk medelhavsmat som halstrad bläckfisk med aubergine och peperonata, grönsaksfyllda cannelloni eller den lokala korven ’nduja, framställd på de fetaste delarna av grisen

 • Övrigt

  Cantine Santa Barbara är beläget i San Pietro di Vernotico (Brindisi) och är inte din vanliga traditionella   vinanläggning, istället är det mer en öppen och samhällsbärande inrättning där produktion förljer Salentos   traditionella stil. Oenologen Pietro Giorgiano som driver Santa Barbara är en refernspounkt för vinmakning i Apulien och den mer en 100-åriga traditionen han ärvt går igen i hans omsorgsfullt gjorda viner. Totalt har man 70 hektar där det odlas traditionella Salento-druvor såsom Negroamaro, Malvasia Nera, Aleatico och Primitivo, men även internationella druvor som Cabernet Sauvignon och Chardonnay..

  https://www.premiumwine.it/