Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Taurasi.jpg
Art. nr
Restaurangsortement
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14 %

Vin > Rött

Campania Taurasi DOCG

Ett ståtligt vin med stor karaktär från Italiens sydvästra delar. Stramt och strukturerat men även packat med solvarma bär, ceder och sadelkammare. Druvan aglianico anses som en av landets mest lagringsdugliga.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Cantine Terranera

 • Region

  Kampanien

 • Druva

  Aglianico di Taurasi

 • Doft

  Rustik, kryddig och stor doft av mörka körsbär, plommon, chokladpralin, balsamico, ladugård, sadelkammare, cigarrlåda, cederträ och kryddpeppar.

 • Smak

  Ett fylligt, kompromisslöst och kärnfullt vin med en initialt kraftfull attack av syra, tannin, surkörsbär, läder och stall som övergår i en fin symfoni med mognare och mjukare bäriga toner i avslutet med lingon, tranbär, björnbär, fikon, cederträ, tobak och kakao. Komplext, koncentrerat med en lång klingande eftersmak. Tål att lagras!

 • Vinifiering

  Druvorna skördas med stor omsorg i oktober och början av november. Musten jäser i kontakt med druvskalen och efter alkoholjäsningen lagras vinet på stora ekfat, så kallade botti, i 4 år innan det släpps ut på marknaden.

 • Passar till

  Oxfilé med gräddig svamprisoni, Bouef Bourguignon, lammgryta med sidfläsk, grillat kött med fettkappa och krämiga såser, mörkt kött och lagrad ost

 • Övrigt

  Hos Cantine Terranera vill man kombinera entreprenörsanda och moderna vinodlingstekniker med bevarandet av de gamla traditioner som gått i arv från generation till generation. Företaget har en modern vingård, stor kunskap och hög ambition och vinerna man framställer kommer från vingårdar i Taurasi, Fiano di Avellino, Greco di Tufo och i zonerna Campi Flegrei. De leriga och vulkaniska jordarna i dessa områden ger druvorna en mycket rik, intensiv och aromatisk profil. Terraneras mål är att fortsätta att förbättra kvaliteten på sina viner genom att utvecklas, investera i sin verksamhet och odla druvorna med stor respekt för naturen. 

  https://www.premiumwine.it/