Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
Aglianico1.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14 %

Vin > Rött

Campania IGT Aglianico

En kännbar men ändå mild sommarbris från Italiens södra västkust. Aglianico är en av de äldsta odlade druvorna, den har odlats sedan före romartiden, och vinerna brukar kallas södra Italiens svar på Barolo.

 • Land

  Italien

 • Producent

  Cantine Terranera

 • Region

  Kampanien

 • Druva

  Aglianico

 • Doft

  Syrliga röda bär, blåbär, skog, viol, choklad, kanel, stall och cigarrlåda.

 • Smak

  Medelfylligt och inte utan en viss elegans, koncentrerat med mogen bärighet, frisk men mjuk syra och en strävhet som bäddas in väl i moreller, skogshallon, torkade jordgubbar samt mörk choklad, stall, rostade nötter, julkryddor, jordig mineral och bittermandel i avslutet.

 • Vinifiering

  Druvorna skördas med stor omsorg i början av oktober. Musten jäser i kontakt med druvskalen på ståltank under kontrollerad temperatur, runt 24-25 grader C. Efter alkoholjäsningen får en del av vinet vila ett år på ståltank, resten lagras på slavonska ekfat innan det släpps ut på marknaden.

 • Passar till

  Toppenvin till charkbrickan, lammgrytan eller feta rätter som rundar av syra och strävhet i vinet. Gräddig pasta, krämig sås, stuvad svamp.

 • Övrigt

  Hos Cantine Terranera vill man kombinera entreprenörsanda och moderna vinodlingstekniker med bevarandet av de gamla traditioner som gått i arv från generation till generation. Företaget har en modern vingård, stor kunskap och hög ambition och vinerna man framställer kommer från vingårdar i Taurasi, Fiano di Avellino, Greco di Tufo och i zonerna Campi Flegrei. De leriga och vulkaniska jordarna i dessa områden ger druvorna en mycket rik, intensiv och aromatisk profil. Terraneras mål är att fortsätta att förbättra kvaliteten på sina viner genom att utvecklas, investera i sin verksamhet och odla druvorna med stor respekt för naturen. 

  https://www.premiumwine.it/