Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Zonin Ripasso Valpolicella web.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Nöt
Fläsk
Lamm
Vegetariskt

Vin > Rött

Zonin Valpolicella Ripasso Superiore

137 kr,
art.nr. 79786

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Valpolicella, Veneto. Valplicella Ripasso DOC.

 • Producent

  Zonin

 • Alkoholhalt

  14 %

 • Årgång

 • Druva

  Corvina, rondinella, molinara

 • Doft

  Kryddig, komplex doft av fat, körsbär, plommon, pinjenötter, viol och kakao.

 • Smak

  Frisk stram syra och intensiv fruktighet med inslag av körsbär, viol, mörk choklad och torkad frukt. Långt, fruktigt och fatigt avslut.

 • Passar till

  Stekar, mustiga köttgrytor och pecorino. God att dricka nu men kan lagras upp till fem år.

Där Zonin inte producerar egna druvor kompletterar de med långsiktiga kontrakt från duktiga vinbönder. Under de senaste 10 åren har ett enormt kvalitetsarbete skett i både vingården och vinproduktionen. Bland annat har 70% av deras odlingar nyplanterats och med den kände vinmakaren Franco Giacosa vid rodret fortsätter arbetet för fina kvalitetsviner. Zonins struktur gör att de kan leverera allt från goda husviner till unika toppviner som fått utmärkelser som t ex 3 glas i Gambero Rosso.

Zonins Ripasso görs på de klassiska druvorna corvina, rondinella och molinara. Vinet vinifieras enligt den gamla venetianska tekniken ripasso vilket betyder att vinet jäses torrt för att sedan tillsättas skalrester från produktionen av amaronevin och jäsas ytterligare en gång. Denna teknik ökar alkoholhalten något samt ger vinet sötma och ytterligare smak och doftämnen. Efter jäsning lagras vinet på stora ekfat om 30 hektoliter i 12 månader samt på flaska i 6 månader. Ett härligt vin med mycket färg och smak.

Zonin Valpolicella Ripasso Superiore finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i butik eller på systembolaget.se

www.zonin.it