Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Ventiterre Merlot Nero d'Avola web.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Nöt
Ost
Lamm
Vegetariskt

Vin > Rött

Ventiterre Merlot Nero d'Avola

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Sicilia IGT

 • Producent

  Casa Vinicola Zonin

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

  2017

 • Druva

  Nero d’Avola och merlot

 • Doft

  Intensiv och fruktig doft med inslag av plommon och torkade körsbär.

 • Smak

  Ett fylligt och bärigt vin, kryddig smak med inslag av skogsbär, viol och lakrits.

 • Passar till

  Passar utmärkt till stekar, köttfärssås och lagrade ostar. Vinner inte på lagring.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Där Zonin inte producerar egna druvor kompletterar de med långsiktiga kontrakt från duktiga vinbönder. Under de senaste 10 åren har ett enormt kvalitetsarbete skett i både vingården och vinproduktionen. Bland annat har 70% av deras odlingar nyplanterats och med den kände vinmakaren Franco Giacosa vid rodret fortsätter arbetet för fina kvalitetsviner. Zonins struktur gör att de kan leverera allt från goda husviner till unika toppviner som fått utmärkelser som t ex 3 glas i Gambero Rosso.

Efter skörden krossas och avstjälkas druvorna och jäsningen görs enligt traditionell vinframställning där man låter vinet macerera (urlakas) på skalresterna. Det ger vinet en fantastisk djup färg och framför allt mycket smak och aromer som de sicilianska druvorna är kända för.

www.zonin.it