Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Zonin Amarone della Valpolicella web.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Nöt
Ost
Lamm
Vegetariskt

Vin > Rött

Zonin Amarone della Valpolicella 2016

336 kr,
art.nr. 79774

Denna Amarone från Zonin är i sanning ett majestätiskt vin och ett unikt hantverk. Vinet speglar sitt ursprung, Valpolicella, och är ett klassiskt, ståtligt vin framställt på torkade druvor som ger vinet djup, kryddighet och stor karaktär. Ljuvligt att servera till ädelost, vildfågel eller älgfärsbiffar.

 • Land/Region

  Italien/Veneto

 • Producent

  Casa Vinicola Zonin

 • Alkoholhalt

  15,5 %

 • Årgång

  2016

 • Druva

  60% Corvina, 35% rondinella och 5% molinara

 • Doft

  Stor, komplex och något utvecklad och kryddig doft. Körsbärspralin, torkade tranbär, balsamico, lagerblad, höstskog, oregano, rostade ekfat, smörkola och torkade fikon.

 • Smak

  Fylligt, kryddigt och komplext med kännbar tanninstruktur, fin syra och ypperlig balans. Viss utveckling. Körsbärspralin, torkade tranbär, balsamico, rosmarin, cederträ, vanilj, torkad oregano, solmogna fikon, mocka och muskot, Fin lång eftersmak med torkade körsbär, mörk choklad och gräs.

 • Passar till

  Ett vin av hög kvalitet med stor smakrikedom att njuta av till hårdlagrad ost, gorgonzolapasta, tryffelpizza, eggplant parmesan, viltkött eller älgbiff. Lufta gärna vinet genom att karaffera det innan servering.

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent och en visionär i indutrin. I 200 år har man utvecklat arbetsmetoder och viner med kärlek och passion och man står idag för hög kvalitet, innovation och en modern, miljömedveten och nutida vinproduktion. Man äger vingårdar i sju olika regioner från Piemonte i norr till Sicilien i söder. De senaste 10 åren har ett enormt kvalitetsarbete skett både ute i vingårdarna och i vinproduktionen under chefsvinmakare Stefano Ferrante. Man har sedan 2008 aktivt arbetat för att nå viktiga hållbarhetsmål såsom sparsam vattenanvändning och är sedan 2017 medlem i "Equalitas Scientific Committee". Zonin var en av de första vingårdarna att få Equalitas-certifieringen. Zonin1821 har även den etiska cerftifieringen Sedex. På samtliga Zonins vingårdar är miljöarbetet alltså ett stort fokus. Zonin har en unik förmåga att leverera både husviner och prestigeviner till toppkvalitet och har fått utmärkelser som till exempel "3 Glas" i Gambero Rosso. 

Zonins Amarone görs på de klassiska, lokala Valpolicelladruvorna corvina, rondinella och molinara. Vinet vinifieras enligt den traditionella tekniken att torka druvor i små, väl ventilerade torkstugor ute i vingårdarna. Torkningen sker i ca 120 dygn och druvorna tappar då runt 50% i vikt. Metoden ger smakrika, små semi-torkade russin som i sin tur ger en mycket smakrik, koncentrerad och söt must efter pressningen. Musten får sedan macerera (urlaka) tillsammans med skalen i 7-8 dagar och jäsningen sker efter detta vid låg temperatur. Detta ger en kontrollerad, långsam jäsning på 4-6 veckor. Vinet får till sist mogna på rostade, slovenska ekfat under två år och sedan ytterligare sex månader i flaska för att mogna innan vinet släpps ut på marknaden.