Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Zonin Amarone della Valpolicella web.jpg

Vin - Rött

Zonin Amarone della Valpolicella

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Färg

  Klar, brilliant mörkröd färg.

 • Doft

  Doft av mogna körsbär, torkade plommon och svarta vinbär och mörka bär.

 • Smak

  Fruktig och rik smak, mjuk, strukturerat och komplext vin med kryddig avslutning.

 • Land

  Italien

 • Region

  Valpolicella, Veneto

 • Druva

  Corvina 60%, rondinella 35% och molinara 5%.

 • Alkoholhalt

  15%

 • Årgång

  2015

Volymer

Art. Nr 79774

Volym 750 ml

Pris 321 kr

Där Zonin inte producerar egna druvor kompletterar de med långsiktiga kontrakt från duktiga vinbönder. Under de senaste 10 åren har ett enormt kvalitetsarbete skett i både vingården och vinproduktionen. Bland annat har 70% av deras odlingar nyplanterats och med den kände vinmakaren Franco Giacosa vid rodret fortsätter arbetet för fina kvalitetsviner. Zonins struktur gör att de kan leverera allt från goda husviner till unika toppviner som fått utmärkelser som t ex 3 glas i Gambero Rosso.

Zonins Amarone görs på de klassiska druvorna corvina, rondinella och molinara. Druvorna till detta vin är semi-torkade på brickor i ett väl ventilerat rum, under ca 120 dygn. Musten har sedan fått macerera (urlakats) med skalen i 7-8 dagar och vinifieringen har sedan skett vid låg temperatur. Jäsningen sker långsamt och under 4-6 veckor. Vinet har sedan fått mogna i slovenska ekfat under ytterligare två år och sedan fått mogna sex månader i flaska innan vinet släpps ut på marknaden.

Zonin Amarone della Valpolicella finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i butik eller på systembolaget.se

www.zonin.it

 

Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar från Piemonte till Sicilien.