Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
wyndhamestateshiraz_web.jpg
Art. nr
6829
Pris
112 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14 %

Vin > Rött

Wyndham Estate Bin 555 Shiraz

Georges Wyndham kom till New South Wales 1827 efter att ha lärt sig vinodling i Kanada, Frankrike och Italien. Han planterade sin första vingård 1828 och blev därmed pionjär i Hunter Valley och den australiensiska vinindustrin. Wyndham Estate är känt som ”The Triple Bin Company”. Detta innebär att man har tresiffriga Bin-nummer som namn på sina viner (Bin=fack, och hänvisade ursprungligen till den plats i vinkällaren som faten hade). Idag ingår Wyndham Estate i Orlando Wyndham Group, ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med export till över 50 länder. Wyndham Estate Bin 555 Shiraz har, under de senaste 10 åren, vunnit fler än 85 medaljer på vinutställningar världen över.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
 • Land

  Australien

 • Producent

  Orlando Wyndham

 • Druva

  Shiraz

 • Doft

  Mogna plommon, bär och ett inslag av peppar i kombination med vaniljdoft från amerikansk ek.

 • Smak

  Generösa plommon, mogna bär, lakrits med choklad och vanilj som ett inslag. Ett typiskt rikt, fylligt vin med mjuk struktur i balans med sina tanniner och som avslutas med en härlig eftersmak.

 • Passar till

  Passar utmärkt till rätter av nöt och vilt – gärna grillat, samt smakrika vitmögelostar.

 • Övrigt

  Shirazdruvan med full mognad har gett vinmakaren möjlighet att producera ett fylligt och generöst vin fulladdat med smaker. Druvorna kommer från McLaren Vale, Langhorne Creek och Barossa Valley. Jäsningen ägde rum i både fasta och roterande ståltankar, under 10-12 dagar, vid kontrollerad temperatur. Vinet har sedan lagrats i en kombination av nya och gamla ekfat, huvudsakligen amerikanska, under 12 månader före buteljering.

   Wyndham Estate Bin 555 Shiraz på Systembolaget

  www.wyndhamestate.com