Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
wyndhamestatecs_web.jpg
Art. nr
86335
Pris
112 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12 %

Vin > Rött

Wyndham Estate Bin 444 Cabernet Sauvignon

Georges Wyndham kom till New South Wales 1827 efter att ha lärt sig vinodling i Kanada, Frankrike och Italien. Han planterade sin första vingård 1828 och blev därmed pionjär i Hunter Valley och den australiensiska vinindustrin. Wyndham Estate är känt som ”The Triple Bin Company”. Detta innebär att man har tresiffriga Bin-nummer som namn på sina viner (Bin=fack, och hänvisade ursprungligen till den plats i vinkällaren som faten hade). Idag ingår Wyndham Estate i Orlando Wyndham Group som är ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
 • Land

  Australien

 • Producent

  Orlando Wyndham

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Cabernet Sauvignon

 • Doft

  Tydliga svarta vinbär med subtil ton av ekfat.

 • Smak

  Fyllig och harmonisk smak. Druvans karaktär uttrycker sig tydligt i harmoni med en delikat choklad och rökig eknyans. Vinet avslutas med en muk med välstrukturerad eftersmak.

 • Passar till

  Passar bra till kraftiga kötträtter med exempelvis vilt. Utmärkt även till smakrika pastarätter och ostar.

 • Övrigt

  Vinmakaren gjorde ett urval av druvorna för att få fram den druvkaraktär som är typisk för BIN 444. Det innebär att aromintensiteten och mognaden på druvorna i de individuella områdena var avgörande för beslut om skörd. Druvorna avstjälkades och krossades innan jäsning. Jäsningen skedde i både roterande och fasta tankar, där en neutral jäst tillsattes.

  Jäsningen varade 10-15 dagar vid 20-28°C. Musten pumpades två gånger/dygn till fasta tankar för skalkontakt och för att frigöra fruktaromer och balansera tanninerna. Rotationscyklerna planerades för att maximera fruktkoncentration och fyllighet i smaken. Vinet mognade sedan separat i amerikanska och franska ekfat under 14 månader innan de blandades och buteljerades.

  Wyndham Estate Bin 444 Cabernet Sauvignon finns i Systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas på systembolaget.se

  www.wyndhamestate.com