Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Wyndham Estate Bin 333 Pinot Noir_6083
Fisk & skaldjur
Fågel
Vegetariskt

Vin > Rött

Wyndham Estate Bin 333 Pinot Noir

105 kr,
art.nr. 88869

Georges Wyndham kom till New South Wales 1827 efter att ha lärt sig vinodling i Kanada, Frankrike och Italien. Han planterade sin första vingård 1828 och blev därmed pionjär i Hunter Valley och den australiensiska vinindustrin.

 • Land/Region

  Australien/South Eastern Australia

 • Producent

  Orlando Wyndham

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

  2014

 • Druva

  Pinot noir

 • Doft

  Mogna körsbär och hallon kompletteras med kryddighet och en aning fat.

 • Smak

  Medelfyllig med smak av mogna körsbär som kompletteras med fräschhet från hallon och en angenäm kryddighet. Mjuka tanniner ger den struktur och de dröjer sig kvar i eftersmaken.

 • Passar till

  Passar till ankbröst som serveras kallt med en sås av hallon som smaksätts med choklad. Även fantastikt till grillade rätter av fastare fisk och fågel.

Wyndham Estate är den första kommersiella vinodlaren av druvan Shiraz. Wyndham Estate Bin 333 Pinot Noir 2002 är den pinot noir som säljer mest i Nya Zeeland.

Pressnings- och jäsningstekniker varierade mellan olika delar av skörden. Hälften av frukten avstjälkades och pressades i fasta tankar vid en temperatur mellan 25 – 30 grader i sex till tio dagar. En del avstjälkades men pressades inte, utan lät spontanjäsas med hela druvor. En mindre del av handplockade druvor har jäst enligt den metod man använder i Beaujolais. Detta för att få en intensiv körsbärston i fruktkaraktären.

Målet med dessa olika tekniker är att maximera vinets potential och bygga ett komplext vin. Efter pressning genomgick vinet en malolaktisk jäsning på två till tre år gamla franska ekfat och på ståltankar. Vinet mognade sen nio månader innan buteljering.

Wyndham Estate Bin 333 Pinot Noir finns i Systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas på systembolaget.se

www.wyndhamestate.com