Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Terra Franca Red_8155

Vin - Rött

Terra Franca Red

Sogrape Vinhos är ett familjeorienterat företag med internationell utblick. De fokuserar på att producera viner av bästa kvalitet, med stor innovation och är måna om att utveckla det portugisiska varumärkt globalt.

 • Färg

  Rubinröd.

 • Doft

  Fruktiga toner av mogen mörk frukt.

 • Smak

  Välbalanserat vin med smak av mörk frukt och ett fräscht elegant avslut.

 • Passar till

  Drick ungt till sallader, charkuterier, ost eller lättare rätter.

 • Land

  Portugal

 • Druva

  Baga, tinta roriz, touriga franca

 • Alkoholhalt

  12.5%

 • Årgång

  2016

Volymer

Art. Nr Restaurangsortiment

Volym 750 ml

Pris kr

Sogrape Vinhos föddes ur viljan och modet hos en grupp vänner i en svår ekonomisk- och politiska miljö 1942. De beslöt sig för att satsa allt på en visionär man med en stor vision. Att skapa och utveckla ett innovativt vinföretag med en skillnad, ett företag som skulle främja portugisiska viner i en global värld.

Denna vision tillhörde Fernando van Zeller Guedes, vars karaktär och kraftfulla personlighet banade väg för en lyckad satsning. En satsning som många från början trodde var dömt att misslyckas. Men Fernandos enastående framsynthet resulterade i ett av de första globala portugisiska vinvarumärkena - Mateus Rosé. Ett vin som idag säljs i över 120 länder.

Viljan att förnya och med en ambition att göra saker annorlunda med respekt för traditioner, värderingar, etik och ansvar markerade födelsen av en organisation som har visat sig kunna bevara sin grundares vision och anpassa sig till dagens föränderliga tider. I dag leds Sogrape av tredje generationen och är allt närmare sin grundares mål: att föra ut portugisiska vinvarumärken av världskvalitet.

Efter skörd och en mjuk pressning avstjälkades druvorna och på det en jäsning som varade i åtta dagar med druvmaceration (urlakning) och pumping over i temperaturkontrollerade ståltankar för att utvinna smak och färg. Efter det fick vinet genomgå en malolaktisk jäsning och fick sedan mogna i tankar under sex månader. Sedan blandades vinet, kylstabiliserades och filtrerades för att sedan få vila ytterligare på flaska för att få balans och harmoni. Vinmakare är Miguel Pessanha.

"Njutning, inspiration och ansvarsfullt drickande"