Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
tabalisyrah.jpg
Art. nr
73958
Pris
115 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.5 %

Vin > Rött

Tabalí Pedregoso Syrah Gran Reserva

Viña Tabali är belägen på en magisk plats i Limarí Valley med lämningar från indiankulturerna Molle och Diaguita. Med gedigna kunskaper och teknik tar man fram välsmakande viner av hög kvalité.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
 • Land

  Chile

 • Producent

  Viña Tabali

 • Region

  Limarí Valley

 • Druva

  Shiraz

 • Doft

  Stor, bärig och intensiv doft av plommon, svarta vinbär och fat.

 • Smak

  Fyllig, frisk med intensiv fruktighet. I smaken hitta man toner av mörka bär, vitpeppar och ekfat.

 • Passar till

  Passar till smakrika kötträtter, gärna grillat.

 • Övrigt

  Viña Tabali sträcker sig över en yta på 150 hektar och ligger i den hänförande Limarídalen, 24 km väster om staden Ovalle. Tack vare närheten till havet och de kalla nätterna överstiger sällan temperaturen 28 grader vilket är mycket fördelaktigt för vinodling. De långa somrarna låter druvorna mogna långsamt.

  Tabali Reserva Shiraz är gjort på 100% shiraz. Druvorna plockas för hand i slutet av april. Jäsningen sker på rostfria tankar med en kontrollerad temperatur på 26 grader. Därefter lagras vinet på franska och amerikanska ekfat i 12 månader. Vinet klaras med äggvita och buteljeras efter lätt filtrering, sedan får vinet får vila på flaska i ytterligare 6 månader. Vinet har vunnit flera internationella utmärkelser.

  www.tabali.com