Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
tabalipn_web.jpg
Art. nr
83877
Pris
139 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14 %

Vin > Rött

Tabalí Vetas Blancas Pinot Noir Reserva Especial

Viña Tabali är belägen på en magisk plats i Limarí Valley med lämningar från indiankulturerna Molle och Diaguita. Med gedigna kunskaper och teknik tar man fram välsmakande viner av hög kvalité.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Beställ på Systembolaget
 • Land

  Chile

 • Producent

  Viña Tabalí

 • Region

  Limarí Valley

 • Druva

  Pinot Noir

 • Doft

  Ren, frisk och elegant jordgubbsdoft med toner av vanilj och söt lakrits.

 • Smak

  Medelfyllig, elegant och intensivt bärig med toner av jordgubbar, mjölkchoklad och en aning örtkryddor.

 • Passar till

  Passar mycket bra till fläsk eller kycklingrätter.

 • Övrigt

  Viña Tabali sträcker sig över en yta på 150 hektar och ligger i den hänförande vackra Limarídalen, 24 km väster om staden Ovalle. Limarídalen är i det närmaste perfekt för vinodling. Närheten till havet och de svala nätterna gör att temperaturen sällan överstiger 28 grader vilket gör att druvorna får mogna långsamt.

  Till Tabalí Reserva Pinot Noir används ca 94% pinot noir och ca 6% viognier. Druvorna handplockas försiktigt, i slutet av februari och i början av mars, vid exakt rätt mognadsgrad. Jäsning sker på temperaturkontrollerade rostfria tankar vid 22 grader. 17% av vinet får mogna på nya franska ekfat och resten på använda ekfat, i 13 månader. Vinet klaras sedan på traditionellt vis med äggvita och buteljeras efter en lätt filtrering. Vinet får vila ytterligare 6 månader innan det är klart för marknaden.

  Tabali Reserva Pinot Noir finns i Systembolagets beställningssortiment och kan beställas på systembolaget.se

  www.tabali.com