Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Symposio_8025
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Nöt
Ost
Grillat
Lamm
Vegetariskt

Vin > Rött

Symposio Principi di Butera

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Sicilia IGT

 • Producent

  Feudo Principi di Butera

 • Alkoholhalt

  14 %

 • Årgång

  2014

 • Druva

  Cabernet sauvignon 65%, merlot 30% och petit verdot 5%

 • Doft

  Intensiv och komplex doft av mörka bär och kryddor.

 • Smak

  Komplex smak av ek, vanilj, mörk frukt, kryddor och en hint av kakao.

 • Passar till

  Smakrika rätter, mörkt kött med blandade grönsaker samt mogna ostar.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Feudo Principi di Butera är en toppmodern vingård som genomsyras av sin historia, tradition och exceptionella vinproduktion.

Ursprungligen ägdes vingården av Branciforti dynastin som senare passerade vidare till familjen Lanzas. Området är historisk mark och utgör ett vägskäl av kunskap i Medelhavsområdet. Vingården har anor tillbaka till 1500-talet där man redan då har hittat sofistikerade metoder för vinproduktion och det finns en gedigen gammal samlad kunskap om klimatet och den unika jordmånen i området.

Under sina utflykter år 1787 från Butera till Riesi blev W. Goethe så hänförd av åsynen av egendomen och lär ha utbrustit "-Det är en otrolig öken av fruktbarhet, så vacker och ren". I dag efter år av mödosam restaurering visar gården stolt upp sig i sin ursprungliga glans. Det gamla klocktornet erbjuder en fantastisk panoramautsikt över vingårdarna och den vackra egendomen. Vingården är på 180 ha och här odlar man druvorna chardonnay, insolia, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah, nero d'Avola och petit verdot. Vinmakare är Claudio Galosi.

Druvorna till Symposio plockas för hand under den tredje veckan i september, och bara de bästa druvorna blir utvalda. Sedan sker vinifikation separat i rostfria ståltankar, beroende på druvsort, vid en kontrollerad temperatur som sedan följs av en 30 dagar lång mognad. På det följer den malolaktiska jäsningen och vinet får sedan mogna på nya och gamla stora franska ekfat s.k. tonneaux under 18 månader.