Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Stoneleigh Pinot NY.png
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Fisk & skaldjur
Nöt
Fläsk
Fågel
Grillat
Vegetariskt

Vin > Rött

Stoneleigh Pinot Noir

119 kr,
art.nr. 16394

Stoneleigh Vineyards ligger i området Marlborough på den nordligaste spetsen av Nya Zeelands sydö. Detta kultområde i vinvärlden började man först 1973 att plantera vinrankor. Kombinationen med flest antal soltimmar på Nya Zeeland, 2400 per år, plus den karga jordmånen ger mycket gynnsamma vinodlingsförutsättningar. De stora stenarna som täcker marken ger en bra dränering och fungerar som värmestabilisatorer under de kalla nätterna då stenarna behåller värmen från dagens solljus och skyddar mot eventuell frost.

 • Land/Region

  Nya Zeeland /Marlborough

 • Producent

  Stoneleigh

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

 • Druva

  Pinot noir

 • Doft

  Kryddig, ungdomlig doft med inslag av fat, mynta jordgubbar och skogshallon.

 • Smak

  Kryddig, ungdomlig smak med inslag av fat, mynta, jordgubbar, ingefära och vanilj.

 • Passar till

  Passar mycket bra till rätter med stekt kött och fågel samt halstrad fisk med smakrikare tillbehör.

Denna väldoftande, välgjorda pinot noir är skapad av små koncentrerade druvor med ursprungstypiska smaker. Druvorna plockades i Rapaura på den norra sidan av Marlboroughs Wairau Valley, både för hand och med maskin. Innan jäsningen lät man druvorna kylmacerera fem till sex dagar för att maximera fruktigheten. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning och sedan lagrats 10 månader på utvalda franska ekfat. Detta har gett ett lättillgängligt vin med en fin kryddig och rostad ekton som kompletterar den friska röda frukten som är så typisk.

www.stoneleigh.co.nz