Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
stoneleighpinot_web.jpg
Art. nr
16394
Pris
133 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13 %
Socker
3 g/l

Vin > Rött

Stoneleigh Pinot Noir

Stoneleighs viner kännetecknas av fräschör och känsla av ursprung. Så även med denna ljuvliga pinot noir med sin friska bärighet, balanserade fatlagring och mineralrika elegans.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Köp på Systembolaget
 • Land

  Nya Zeeland

 • Producent

  Stoneleigh

 • Region

  Marlborough

 • Druva

  Pinot noir

 • Doft

  Spännande, intensiv doft av mörka körsbär, hallonsorbet och plommon ihop med skog, vanilj, viol, cederträ och lagerblad.

 • Smak

  Lätt, balanserat och saftigt vin med frisk syra och kännbara tanniner. Vi bjuds på sirlig frukt i form av syrliga vinbär, skogshallon och mörka körsbär tillsammans med örtig salvia samt ekfatstoner som vanilj, nougat, cederträ och mocka. Finessrikt, mycket gott.

 • Passar till

  Ett underbart matvin till charkbricka, lagrade ostar, pasta carbonara, stekt ankbröst, vildand eller tupp.

 • Övrigt

  Nya Zeeland är ett ungt men ambitiöst vinland. I Marlborough, den nordligaste spetsen på sydön, började man odla druvor först 1973. Med 2400 soltimmar om året och karg jordmån visade det sig att området lämpade sig ypperligt för vinodling. Stoneleigh's viner är idag världsberömda för sina friska, fokuserade och livfulla viner. Stoneleigh ligger i Rapaura, i Wairau-dalen, och deras odlingar är en del av ett anmärkningsvärt vinodlingsområde med så kallade solstenar i vingårdarna. Dessa hjälper till både att dränera vingårdarna samt att fånga solens värme och moderera temperaturen på natten vilket ger druvorna möjlighet att utveckla rika, intensiva smaker. Stenarna har inspirerat till Stoneleigh’s namn och är en spännande del av områdets historia. De är kvarlämningar från bädden av en uråldrig flod som runnit här. Man har en filosofi om minimal intervention i vingårdarna och detta säkerställer att varje odlingsplats speglas i flaskan. Stoneleigh jobbar 100 % hållbart och är stolta innehavare av den världsledande certifieringen SWNZ, Sustainable Winegrowing NZ, etablerad 1997.

  Druvorna kommer från Rapaura, från den norra sidan av Marlborough Wairau Valley. De skördas noggrant både för hand och med maskin och krossas sedan försiktigt för att kylmacerera i 5-6 dagar innan jäsningen. Detta för att extrahera färg, smak och doft och maximer fruktigheten i vinet. Vinet genomgår även den så kallade malolaktiska jäsningen som omvandlar den vassa äppelsyran till mjukare mjölksyra. Vinet lagras till sist i 10 månader på väl utvalda franska ekfat.