Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
RdM Sassabruna-1.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Nöt
Ost
Vegetariskt

Vin > Rött

Rocca di Montemassi Sassabruna

155 kr,
art.nr. 75954

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Maremma Toscana DOC

 • Producent

  Rocca di Montemassi

 • Alkoholhalt

  14 %

 • Årgång

  2017

 • Druva

  Sangiovese 80% Merlot 10% Syrah 10%

 • Doft

  Kryddig doft av mörka bär, mineral och mogna plommon.

 • Smak

  Medelfyllig och elegant smak med inslag av bigarråer och mörk choklad. Väl integrerade tanniner och en lång mjuk eftersmak.

 • Passar till

  Smakrika rätter av kalv- eller nötkött samt lagrad hårdost. God att dricka nu men kan lagras upp till 5 år.

Rocca di Montemassi Sassabruna

Rocca di Montemassi Sassabruna görs på perfekt mogna druvor som jäser traditionellt och får sedan vila 12 månader på slovenska ekfat för att få struktur men samtidigt behålla sin fina, generösa frukt.

Rocca di Montemassis egendom är en "milstolpe" i Maremmas historia. Det är en plats där man kan uppleva återfödelsen av ett lantligt, orört och dynamiskt landskap - en plats som inte kan jämföras med någon annan plats i världen.

Etruskerna var de första att plantera vinrankor i deras mark och banden till jorden och rankorna är fortfarande lika starka. I själva verket har vinstockarna funnits från tiden för romarna till Aldobrandeschi, från Salinbeni till Bichi och från Malaspina till modern tid.

Rocca di Montemassi representerar hjärtat av Maremma och dess folk: det är ett land fullt av kontraster och underverk, där Toscanas sol spelar en viktig roll i mognaden av druvorna, där havsbrisen sötar skörden och där jorden ger näring och värmer åt växternas rötter. Vingården är på 160 ha och här odlar man druvorna sangiovese, cabernet sauvignon, cabernet franc, vermentino, merlot, syrah, petit verdot och viogner. Vinmakaren heter Federico Giovannetti.

Druvorna till Sassabruna är skördade vid full mognad och musten har fått jäsa i vertikala jästankar i 20 dagar vid en temperatur på 28°C. Det ger mycket smak och subtila eleganta toner till vinet. Efter det en malolaktisk jäsning och sedan har vinet fått mogna på stora350-liters franska ekfat under 12 månader. Sedan har vinet ytterligare fått förfinas och vila på flaska i 4 månader.

Rocca di Montemassi Sassabruna finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i butik eller på systembolaget.se

www.casavinicolazonin.it