Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
rosariocs_web.jpg
Art. nr
Restaurangsortiment
Pris
71 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5 %

Vin > Rött

Rosario Cabernet Sauvignon

Viña San Pedro startades år 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano. Dessa bröder planterade tidigt sticklingar av franska druvsorter och blev starka pionjärer i Chile. De är också männen man ska tacka för att man idag är helt befriad från den fruktade vinlusen eftersom stockarna importerades innan skadedjuret slagit till i Europa. De satsar hårt på att utveckla sina viner och söka nya vinområden och druvor i kombination för att hitta det unika i varje distrikt. Ett dedikerat team och vingårdar över hela Chile ger fantastiska viner.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
 • Land

  Chile

 • Producent

  Viña San Pedro

 • Region

  Central Valley

 • Druva

  Cabernet Sauvignon

 • Doft

  Röda bär såsom körsbär och röda vinbär

 • Smak

  Medelfylligt vin med smak av röda bär och inslag av vanilj och kokosnöt samt en lång eftersmak

 • Passar till

  Lättare kötträtter och ost

 • Övrigt

  Druvorna till Rosario Cabernet Sauvignon plockas vanligen i april. Därefter kallmacereras druvorna i  24 timmar för att extrahera färg och aromer från skalen. Musten får jäsa under kontrollerad temperatur och överpumpas 3-4 gånger om dagen. Skalen avskiljes och den rena musten får fortsätta att jäsa på ståltankar. Hela denna process ger ett fruktigt, mjukt och fylligt vin.