Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
BIB Sangiovese Sustainable Winery-50.jpg

Vin - Rött

Rocca di Montemassi Sangiovese

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Färg

  Intensivt röd med violetta nyanser

 • Doft

  Fin doft av körsbär, mörk frukt och ekfat

 • Smak

  Generöst och smakrikt vin med inslag av mogna bigarråer, mörka bär, choklad, plommon och vanilj. Vinet är medelfylligt och välbalanserat med väl integrerad ek och en generös fruktsötma. Eftersmaken är lång och generös

 • Passar till

  Passar utmärkt till pastarätter, fläsk-, nöt- eller lammkött, gärna med inspiration från det Italienska köket. Utmärkt även till italienska ostar, så som Pecorino.

 • Land

  Italien

 • Region

  Toscana IGT

 • Druva

  Sangiovese 100%

 • Alkoholhalt

  13%

 • Årgång

  2017

Volymer

Art. Nr 4586

Volym 3000 ml

Pris 249 kr

Rocca di Montemassis egendom är en "milstolpe" i Maremmas historia. Det är en plats där man kan uppleva återfödelsen av ett lantligt, orört och dynamiskt landskap - en plats som inte kan jämföras med någon annan plats i världen.

Etruskerna var de första att plantera vinrankor i deras mark och banden till jorden och rankorna är fortfarande lika starka. I själva verket har vinstockarna funnits från tiden för romarna till Aldobrandeschi, från Salinbeni till Bichi och från Malaspina till modern tid.

Rocca di Montemassi representerar hjärtat av Maremma och dess folk: det är ett land fullt av kontraster och underverk, där Toscanas sol spelar en viktig roll i mognaden av druvorna, där havsbrisen sötar skörden och där jorden ger näring och värmer åt växternas rötter. Vingården är på 160 ha och här odlar man druvorna sangiovese, cabernet sauvignon, cabernet franc, vermentino, merlot, syrah, petit verdot och viogner. Vinmakaren heter Federico Giovannetti.

Rocca di Montemassi Sangiovese på Systembolaget

www.casavinicolazonin.it

Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar från Piemonte till Sicilien.