Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
RdM box.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet

Vin > Rött

Rocca di Montemassi Toscana Sangiovese BIB

259 kr,
art.nr. 4586

Rocca di Montemassi’s viner speglar det soliga, kustnära Maremma. Här har områdets stolthet, druvan sangiovese, fått tala och vinet är mycket njutbart som det är eller till typiska italienska anrättningar samt till ost- och charkbricka.

 • Land/Region

  Italien/Toscana

 • Producent

  Rocca di Montemassi

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

 • Druva

  Sangiovese

 • Doft

  Komplex doft med både bigarråer, balsamvinäger och torkade jordgubbar men även mer rustika inslag av tobak och stall, pinje, mandel, ceder, toffe och körsbärsfylld chokladpralin.

 • Smak

  Medelfylligt vin med hög frisk syra, svag utveckling, söt mogen frukt av moreller och vildhallon samt komplexa toner av katrinplommon, pinjeträd, löv, viol, rostade ekfat och mörk choklad.

 • Passar till

  Grillad fläskkarré med bakad potatis och majskolv, pulled pork, nötstek med svampsky och sötpotatis, lammracks, pizza med bresaola och ruccola, kittostar och italiensk salami.

Egendomen Rocca di Montemassi är en milstolpe i en ung apellation, det soliga Maremmas, historia. Detta är en snudd på magisk plats med ett lantligt, orört och dynamiskt landskap nära den italienska västkustens glittrande hav. Här betar de för regionen så berömda biffdjuren på roströda jordar och svalkas i den stekande sommarhettan av Medelhavets svepande havsbris.

1999 förvärvade familjen Zonin denna hela 430 hektar stora egendom i Maremma, varav 180 hektar är planterade med vinstockar. Långsiktig hållbarhet är i ett stort fokus på Rocca di Montemassi. I Toscana var Rocca di Montemassi en av de första vingårdarna att få det prestigefyllda miljöcertifikatet "Sustainable Winery" av Equalitas för sin hållbara vintillverkning. Utmärkelsen ställer höga krav på faktorer som ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet. Hundratals olivträd, oleander, korkekar och tallar har även planterats av familjen för att återupprätta landsbygdens mångfald och identitet.

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Man har i hela 7 generationer framställt fantastiska viner med kärlek, ambition och passion. Familjens grundfilosofi är att varje region har sina egna traditioner och förutsättningar, och vinerna man producerar uttrycker alltid tydlig ”terroir"- känsla av sitt ursprung. Tillsammans med syrah, cabernet sauvignon, petit verdot och merlot som används till detta dynamiska vin odlar man även de toscanska klassiska druvorna sangiovese och vermentino på den vackra vingården Rocca di Montemassi.

Druvorna skördas omsorgsfullt vid full mognad och pressas försiktigt för att utvinna största möjliga karaktär. Musten jäser i traditionella vertikala jäskar och lagras till sist på franska, rostade ekfat för att uppnå perfekt smakrikedom. Chefsvinmakare är mästerlige Alessandro Gallo.