Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
RdM box.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet

Vin > Rött

Rocca di Montemassi Toscana Sangiovese BIB

259 kr,
art.nr. 4586

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Toscana IGT

 • Producent

  Rocca di Montemassi

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

 • Druva

  Sangiovese 100%

 • Doft

  Fin doft av körsbär, mörk frukt och ekfat

 • Smak

  Generöst och smakrikt vin med inslag av mogna bigarråer, mörka bär, choklad, plommon och vanilj. Vinet är medelfylligt och välbalanserat med väl integrerad ek och en generös fruktsötma. Eftersmaken är lång och generös

 • Passar till

  Passar utmärkt till pastarätter, fläsk-, nöt- eller lammkött, gärna med inspiration från det Italienska köket. Utmärkt även till italienska ostar, så som Pecorino.

Rocca di Montemassi Sangiovese är härligt generöst har en fruktig smak med inslag av fat, körsbär, lakrits, pomerans och en hint av jordgubbar. Servera med fördel till charkuterier, ostar, oliver, pastarätter, risotto och pizza.

Själva vingården Rocca di Montemassi ligger i södra Toscana, i Maremma, mellan Medelhavskusten och Metalliferousbergen. Egendomen är 430 ha stor varav 180 är planterade med vinrankor. Vinerna från Rocca di Montemassi speglar mycket bra växtförutsättningarna med unika mineralegenskaper, solens starka ljus och de gynnsamma influenserna från havet.

Egendomen är en milstolpe i Maremmas historia, en plats där man kan uppleva återfödelsen av ett lantligt, orört och dynamiskt landskap. En plats som inte kan jämföras med någon annan plats i världen. Etruskerna var de första att plantera vinrankor i deras mark och banden till jorden och rankorna är fortfarande lika starka. I själva verket har vinstockarna funnits från tiden för romarna till Aldobrandeschi, från Salinbeni till Bichi och från Malaspina till modern tid.

På Rocca di Montemassi är man mycket engagerad i en hållbar miljö och ett hållbart jordbruk. Egendomarna var bland de första i Italien att erhålla EQUALITAS CERTIFICATION. En märkning som beaktar både miljö-, social- och ekonomisk hållbarhet och vingården är under omvandling till helt ekologisk produktion.

Vinmakare är Alessandro Gallo.

Rocca di Montemassi Sangiovese på Systembolaget

www.casavinicolazonin.it