Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
rdmmaremma_web.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Nöt
Ost
Grillat
Lamm
Vegetariskt

Vin > Rött

Rocca di Montemassi Maremma Toscana IGT

299 kr,
art.nr. 75693

Rocca di Montemassi Maremma är vingårdens Rocca di Montemassi’s toppvin från Toscanas soliga kustlandskap- vackra Maremma. Här har druvorna handskördats, pressats omsorgsfullt och fått en traditionell jäsning. Vinet har sedan lagrats på ekfat för att åstadkomma den makalös struktur och elegans som vinet erbjuder samtidigt som det får behålla sin djupa, generösa fruktighet. Ett balanserat, kraftfullt, stiligt vin med spännande kryddighet!

 • Land/Region

  Italien/Toscana, Maremma

 • Producent

  Rocca di Montemassi

 • Alkoholhalt

  14 %

 • Årgång

  2016

 • Druva

  50% Cabernet sauvignon, 25% syrah, 15% merlot och 10% petit verdot

 • Doft

  Vin med stor, uttrycksfull doft med mycket primärfrukt samt svag utveckling. Doft av svarta vinbär, torkade körsbär, sadel, charkuterier, lakrits och vanilj.

 • Smak

  Ett fylligt, kraftfullt och ståtligt vin med väldigt fin koncentration, stadig tanninstruktur, hög syra, spännande kryddig karaktär och svag utveckling. Vi bjuds djup frukt i form av cassis, torkade körsbär och röda klarbär ihop med lagerblad, sötlakrits, sadelkammare, rökta charkuteier samt vaniljstång, fikon i konjak, rostade ekfat, mocka och mörk, bitter choklad. En liten fin ton av körsbärskärna dyker upp i det långa saftiga avslutet som är packat med mörka plommon och svarta vinbär.

 • Passar till

  Ost- och charkbricka, krämig pasta med zuccini, citron och vitlök, toscansk ragú, ungsbakad lammstek med blomkålspuré, bistecca med rostad rosmarinpotatis, vitlök och chipotlemajonäs.

Egendomen Rocca di Montemassi är en milstolpe i en ung apellation, det soliga Maremmas, historia. Detta är en snudd på magisk plats med ett lantligt, orört och dynamiskt lanskap nära den italienska västkustens glittrande hav. Här betar de för regionen så berömda biffdjuren på roströda jordar och svalkas i den stekande sommarhettan av Medelhavets svepande havsbris.

1999 förvärvade familjen Zonin denna hela 430 hektar stora egendom i Maremma, varav 180 hektar är planterade med vinstockar. Långsiktig hållbarhet är i ett stort fokus på Rocca di Montemassi. I Toscana var Rocca di Montemassi en av de första vingårdarna att få det prestigefylda miljöcertifikatet "Sustainable Winery" av Equalitas för sin hållbara vintillverkning. Utmärkelsen ställer höga krav på faktorer som ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet. Hundratals olivträd, oleander, korkekar och tallar har även planterats av familjen för att återupprätta landsbygdens mångfald och identitet.

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner från Piemonte i norr till Sicilien till söder. Man har i hela 7 generationer framställt fantastiska viner med kärlek, ambition och passion. Familjens grundfilosofi är att varje region har sina egna traditioner och förutsättningar, och vinerna man producerar uttrycker alltid tydlig "terroir"-känsla av sitt ursprung. Tillsammans med syrah, cabernet sauvignon, petit verdot och merlot som används till detta dynamiska vin odlar man även de toscanska klassiska druvorna sangiovese och vermentino på den vackra vingården Rocca di Montemassi. 

Druvorna plockas för hand med noggrann sortering redan vid skörd- bara de absolut bästa klasarna används till vinet Rocca di Montemassi Maremma Toscana IGT. De olika druvsorterna skördas vid olika tidpunkter för att varje sort ska uppnå optimal mognad. De vinifieras sedan även var för sig i temperaturkontrollerade ståltankar i 30 dagar. Direkt efter fermenteringen följer den malolaktiska jäsningen som mjukar upp den skarpa äppelsyran i vinet. Till sist får vinet mogna i 350 liters rostade franska ekfat- s.k tonneau i 12 månader. Vinet blandas i slutfasen av produktionen under ledning av Chefsvinmakare Alessandro Gallo. 

Årgång 2016 är en av de bästa på många år i regionen. Den erbjuder både elegans, komplexitet och en makalös fruktighet. Årgången var vad man kan kalla klassisk med stora temperaturskillnader mellan dag och natt under sommaren, som var torr, men utan de extremt hög temperaturer som kan förekomma vissa år. Lite välbehövligt regn kom, vältajmat, i slutet av augusti och i början av september. 2016 Rocca di Montemassi Maremma Toscana IGT har på grund av denna fina årgång fått ett fantastiskt druvmaterial som tillsammans med ett mästerligt vinmakeri ger en helt förförisk fruktighet, koncentration, samkrikedom och tydlig känsla av sitt ursprung, soliga Maremma.