Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Le Focaie Svezia web.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Nöt
Ost
Grillat
Lamm

Vin > Rött

Rocca di Montemassi Le Focaie Sangiovese

119 kr,
art.nr. 2523

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion. Rocca di Montemassis egendom är en "milstolpe" i Maremmas historia. Det är en plats där man kan uppleva återfödelsen av ett lantligt, orört och dynamiskt landskap - en plats som inte kan jämföras med någon annan plats i världen.

 • Land/Region

  Italien/Toscana, Maremma Toscana DOC

 • Producent

  Rocca di Montemassi

 • Alkoholhalt

  13.5 %

 • Årgång

  2017

 • Druva

  Sangiovese och cabernet sauvignon

 • Doft

  Generös och solmogen doft av mörka bär, bigarråer, sötlakrits och mörk choklad

 • Smak

  Fruktig med inslag av mörka bär och mogna körsbär samt en rostad ton av kaffe. Lång och mjuk eftersmak med fruktiga inslag.

 • Passar till

  Smakrika rätter av nötkött eller lamm, gärna med inspiration från det italienska köket. Utmärkt till italienska ostar såsom Pecorino. Vinet vinner inte på lagring.

Etruskerna var de första att plantera vinrankor i deras mark och banden till jorden och rankorna är fortfarande lika starka. I själva verket har vinstockarna funnits från tiden för romarna till Aldobrandeschi, från Salinbeni till Bichi och från Malaspina till modern tid.

Rocca di Montemassi representerar hjärtat av Maremma och dess folk: det är ett land fullt av kontraster och underverk, där Toscanas sol spelar en viktig roll i mognaden av druvorna, där havsbrisen sötar skörden och där jorden ger näring och värmer åt växternas rötter. Vingården är på 160 ha och här odlar man druvorna sangiovese, cabernet sauvignon, cabernet franc, vermentino, merlot, syrah, petit verdot och viogner. Vinmakaren heter Federico Giovannetti.

Druvorna till Le Focaie skördas fullt mogna och pressas försiktigt för att få ut smak och färg. Vinet får sedan jäsa i vertikala kar under 10 dagar vid en temperatur på 28°C. Därefter följer den malolaktiska jäsningen som ger vinet mer smak varefter det läggs på franska ekfat för att uppnå den perfekta mognaden.

Rocca di Montemassi Le Focaie finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i butik eller på systembolaget.se

www.roccadimontemassi.it
www.zonin.it