Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Le Focaie Svezia web.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Nöt
Ost
Grillat
Lamm

Vin > Rött

Rocca di Montemassi Le Focaie Sangiovese

119 kr,
art.nr. 2523

Rocca di Montemassi’s viner speglar det soliga, kustnära Maremma. Här har områdets stolthet, druvan sangiovese, fått sällskap av cabernet sauvignon vilket ger vinet fint djup och generös fruktighet. Ett balanserat, kraftfullt och saftigt vin som passar utmärkt till både vardag och fest.

 • Land/Region

  Italien/Toscana, Maremma Toscana DOC

 • Producent

  Rocca di Montemassi

 • Alkoholhalt

  13,5 %

 • Årgång

 • Druva

  Sangiovese och cabernet sauvignon

 • Doft

  Generös doft packad med solmogna mörka plommon, mörka körsbär, bigarråer och cassis men även mer rustika inslag av apelsinskal, salvia, pinjenöt, mandel, kaffe och jordgubbskräm.

 • Smak

  Gott, fylligt och välbalanserat med integrerade tanniner och saftig syra samt moreller, skogshallon, bigarråer och en tilltalande kryddig, örtig karaktär av cederträ, hasselnöt, rosmarin, salmiak, chokladpralin och kaffe.

 • Passar till

  Njut till entrecote med vitlökssmör, kalops, vegetarisk moussaka, kolgrillat lamm med örtkryddor, biff Rydberg med senapsgrädde eller hårdlagrade ostar som provolone, pecorino eller fontina.

Egenomdomen Rocca di Montemassi är en milstolpe i en ung apellation, det soliga Maremmas, historia. Detta är en snudd på magisk plats med ett lantligt, orört och dynamiskt landskap nära den italienska västkustens glittrande hav. Här betar de för regionen så berömda biffdjuren på roströda jordar och svalkas i den stekande sommarhettan av medelhavets svepande havsbris.

1999 förvärvande familjen Zonin denna hela 430 hektar stora egendom i Maremma, varav 180 hektar är planterade med vinstockar. Långsiktig hållbarhet är ett stort fokus på Rocca di Montemassi. I Toscana var Rocca di Montemassi en av de första vingårdarna att få det prestigefyllda miljöcertifikatet "Sustainable Winery" av Equalitas för sin hålbara vintillverkning. Utmärkelsen ställer höga krav på faktorer som ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet. Hundratals olivträd, oleander, korkekar och tallar har även platerats av familjen för att återuppta landsbygdens mångfald och identiet.

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Man har i hela 7 generationer framställt fantastiska viner med kärlek, ambition och passion. Familjens grundfilosofi är att varje region har sina egna traditioner och förutsättningar, och vinerna man producerar uttrycker alltid tydlig "terroir" - känsla av sitt ursprung. Tillsammans med syrah, cabernet sauvignon, petit verdot och merlot som används till detta dynamiska vin odlar man även de toscanska klassiska druvorna sangiovese och vermentino på den vackra vingården Rocca di Montemassi.     

Druvorna till le Focaie skördas omsorgsfullt vill full mognad och pressas försiktigt för att utvinna största möjliga smakrikedom. Musten jäser sedan i 10 dagar i traditionella vertikala jäskar vid en temperatur av 28 grader. Denna jäsning följs av en andra, den så kallade malolaktiska jäsningen, som rundar av vinets syra och bidrar med ytterligare karaktär. Vinet lagras till sist på franska, rostade ekfat för att uppnå perfekt mognad. Chefsvinmakare är mästerlige Alessandro Gallo.