Är du 25 år eller äldre?

pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Feudo Nero d'Avola.jpg

Vin - Rött

Nero d'Avola Feudo Principi di Butera

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Färg

  Klar rubinröd färg

 • Doft

  Bred och intensiv kryddig doft med liten ton av mandelblom

 • Smak

  Torr, väl strukturerad rund smak av inlagda körsbär och komplex frukt. Tilltalande kryddighet som dröjer sig kvar på ytan

 • Passar till

  Läcker till smakrika rätter, grillat kött och mogna ostar

 • Land

  Italien

 • Region

  Sicilia IGT

 • Druva

  Nero d’Avola 100%

 • Alkoholhalt

  13%

 • Årgång

  2016

Volymer

Art. Nr 72263

Volym 750 ml

Pris 119 kr

Feudo Principi di Butera är en toppmodern vingård som genomsyras av sin historia, tradition och exceptionella vinproduktion.

Ursprungligen ägdes vingården av Branciforti dynastin som senare passerade vidare till familjen Lanzas. Området är historisk mark och utgör ett vägskäl av kunskap i Medelhavsområdet. Vingården har anor tillbaka till 1500-talet där man redan då har hittat sofistikerade metoder för vinproduktion och det finns en gedigen gammal samlad kunskap om klimatet och den unika jordmånen i området.

Under sina utflykter år 1787 från Butera till Riesi blev W. Goethe så hänförd av åsynen av egendomen och lär ha utbrustit "-Det är en otrolig öken av fruktbarhet, så vacker och ren". I dag efter år av mödosam restaurering visar gården stolt upp sig i sin ursprungliga glans. Det gamla klocktornet erbjuder en fantastisk panoramautsikt över vingårdarna och den vackra egendomen. Vingården är på 180 ha och här odlar man druvorna chardonnay, insolia, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, syrah, nero d'Avola och petit verdot. Vinmakare är Claudio Galosi.

Druvorna skördades i slutet på september och jäsningen pågick i åtta dagar i temperaturkontrollerade tankar mellan 25-28°C. Sedan fick 50% av vinet mogna i 350-liters tonneaux och resterande 50% i stora ekfat s.k. botti innan vinet fick vila på flaska en period innan det släpptes på marknaden.

 

Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar från Piemonte till Sicilien.