Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
masseriaaltemuranegroamaro_web.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet

Vin > Rött

Altemura Negroamaro

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Puglia, Salento IGT

 • Producent

  Masseria Altemura

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

  2016

 • Druva

  Negroamaro 100%

 • Doft

  Intensiv doft med inslag av körsbär, röd frukt, kaffe och kakao.

 • Smak

  Mogen, kryddig, något bränd smak med inslag av torkade körsbär, kaffe, salvia, läder med mandel i avslutet.

 • Passar till

  Passar utmärkt till rött kött, grillat och lagrade ostar.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Uppdraget för vingården Masseria Altemura är att erbjuda ett nytt perspektiv på viner från vinregionen Apulien. Gårdens historia började redan före Kristus födelse när man byggde tornet Santa Susana. I dag har fastigheten återuppstått och gården och egendomarna återställs till sin ursprungliga glans men på ett mer modernt sätt.

Masseria Altemura är belägen i mitten av Apulien mellan det joniska och adriatiska havet som omger kusterna i regionen. Detta unika geografiska område gör att Masseria Altemura kan dra nytta av det unika kustklimatet och den positiva påverkan från havet. Det ihop med ett intensivt solljus som exponerar druvorna för ljus ger mycket goda förutsättningar för att odla vindruvor.

Masseria Altemura har utvecklats till en autentisk bild av sin omgivning och drar nytta av de maritima vindarna och den näringsrika röda jorden som är så karakteristisk för Apulien. Vingården är på 150 ha och här odlar man druvorna primitivo, negroamaro, aglianico and fiano. Vinmakare är Antonio Cavallo.

Druvorna till vinet Negroamaro skördas när de uppnått en perfekt mognad, pressas försiktigt och separeras från sina stjälkar. Vinet uppnår sin fina karaktär och personlighet genom att vinet har skalkontakt under åtta dagar och drar på så sätt ut mycket smak och färg. Vinet får mogna på små ekfat i 12 månader innan det släpps på marknaden.