Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Ventiterre Montepulciano d'Abruzzo web.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Nöt
Fläsk
Ost
Grillat
Lamm
Vegetariskt

Vin > Rött

Ventiterre Montepulciano d’Abruzzo

kr,
art.nr. Restaurangsortiment

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Land/Region

  Italien/Abruzzo, Montepulciano d’Abruzzo DOC

 • Producent

  Casa Vinicola Zonin

 • Alkoholhalt

  13 %

 • Årgång

  2017

 • Druva

  Montepulciano 92% och sangiovese 8%

 • Doft

  Stor doft med inslag av fat, hallon, svarta vinbär, bittermandel och vilda bär.

 • Smak

  Fruktig smak med inslag av fat, körsbär, hallon och örter.

 • Passar till

  Smakrika pastarätter, risotto, grillat kött och mellanlagrade ostar.

Art. Nr:

Volym:

Pris:

Restaurangsortiment 750 ml kr Ladda ner produktblad
Ladda ner produktblad

Där Zonin inte producerar egna druvor kompletterar de med långsiktiga kontrakt från duktiga vinbönder. Under de senaste 10 åren har ett enormt kvalitetsarbete skett i både vingården och vinproduktionen. Bland annat har 70% av deras odlingar nyplanterats och med den kände vinmakaren Franco Giacosa vid rodret fortsätter arbetet för fina kvalitetsviner. Zonins struktur gör att de kan leverera allt från goda husviner till unika toppviner som fått utmärkelser som t ex 3 glas i Gambero Rosso.

Efter skörden krossas och pressas druvorna varsamt för att få fram druvmusten som sedan får vila på skalresterna i cirka en vecka medan de roterar i rostfria tankar i en temperatur på 28-30°C. Det för att få fram mycket smak och färg. Efter det sker den malolaktiska jäsningen för att reducera syran och göra vinet mjukare och rundare. Sedan får vinet mogna på stora slovenska ekfat tills det får perfekt balans.