Är du 25 år eller äldre?

pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Le Ellere_7954

Vin - Rött

Le Ellere

Familjen Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar i sju olika regioner, från Piemonte i norr till Sicilien i söder. Här har man i flera generationer framställt fantastiskt vin med både kärlek och passion.

 • Färg

  Rubinfärg

 • Doft

  Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, salvia, tobak och lakrits

 • Smak

  Nyanserad, kryddig, stram smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, torkad frukt, salvia, tobak och kakao

 • Passar till

  Passar utmärkt till det italienska köket, så som pastarätter, ljust kött eller antipasti med oliver och salami

 • Land

  Italien

 • Region

  Toscana, Chianti Classico DOCG

 • Druva

  Sangiovese 100%

 • Alkoholhalt

  13%

 • Årgång

  2012

Volymer

Art. Nr Restaurangsortiment

Volym 750 ml

Pris kr

Castello d’Albolas historia sträcker sig tillbaka till 1100-talets Italien. Slottet har bl. a ägts av de nobla familjerna Acciaioli, Samminiati, Pazzi och till och med den första greven av Ginori. Familjer som alla har bidragit mycket till Toscanas fantastiska historia. Castello d’Albola är ett slott dedikerat till exceptionell skönhet och känsla.

Castello d’Albola är ett perfekt ställe för att producera eleganta viner mer än de kraftiga. Vinerna reflekterar det äkta hantverket i sina historiska källare där vinerna får vila i decennium och fortfarande visar fram en fantastisk smak.

Castello d'Albola speglar en sann bild av druvan sangiovese där deras viner visar upp subtila men ändå strama toner och förvånar de vindrickare som förstår deras hemligheter. Vingården är på 158 ha och här odlar man druvorna sangiovese, cabernet sauvignon, chardonnay, canaiolo, trebbiano toscano och malvasia del chianti. Vinmakare är Alessandro Gallo.

Druvorna till detta vin är plockade för hand och musten fick sedan ligga i horisontella vinifieringstankar där vinet fick jäsa under 12 dagar. Efter det följde den malolaktiska jäsningen och sent på året lades vinet på franska ekfat under 12 månader och sedan ytterligare sex månader på flaska för att uppnå perfekt balans och mognad.

Zonin är Italiens största familjeägda producent med vingårdar från Piemonte till Sicilien.