Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
jcwahred.jpg
Art. nr
76045
Pris
100 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.5 %

Vin > Rött

Jacob's Creek Wah

Jacob's Creek Wines, tidigare Orlando Wines, grundades av Johann Gramp som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Sangiovese, grenache, mataro och pinot noir

 • Doft

  Mörka körsbär samt kryddiga toner

 • Smak

  Ett smakrikt, medelfylligt rött vin, generös och fruktig karaktär av röda bär ihop med fina, delikata tanniner och ett rent avslut

 • Passar till

  Speciellt framtaget för att passa till kötträtter i det japanska köket som t ex saftigt grillad yakitorikyckling eller biff Teppanyaki.

 • Övrigt

  Jacob’s Creek Wah är designat och speciellt framtaget av den berömde japanske kocken Toru Hasimoto för att passa till det japanska köket som ofta har en liten sötma i sina maträtter.

  Efter skörd fick varje druvsort jäsa och mogna var för sig innan övrig vinmakning tog över. Cirka 50% av vinet fick sedan jäsa på ekfat i upp till 12 månader på franska ekfat för lite mer finess och finstämda tanniner. Alla vinerna provades sedan igenom mycket noggrant innan ett sista urval gjordes tillsammans med kocken Toru Hashimoto för att få till den perfekta smakbalansen till det japanska köket.

  Jacob's Creek Wah är gjort på druvorna sangiovese, grenache, mataro och pinot noir och vinet har en restsockerhalt på 1,3 gram per liter och en alkoholhalt på 14,5%. Ett perfekt vin till "Wagyu" - entrecôte.

  Vinet har redan vunnit utmärkelsen ”Double Gold: 2014 China Wine and Spirits Award".

  Jacocb's Creek Wah finns i Systembolagets beställningssortiment, art.nr 76045.