Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
JC.StHugo.png
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Nöt
Ost
Grillat
Lamm
Vegetariskt

Vin > Rött

St Hugo Coonawarra Cabernet Sauvignon

305 kr,
art.nr. 73236

Jacob's Creek Wines, tidigare Orlando Wines grundades av Johann Gramp, som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera sina första vinrankor vid det lilla vattendraget, Jacob’s Creek. År 1976 började Jacob's Creek Wines saluföra sitt märke Jacob’s Creek, som en hyllning till Johann Gramp och den plats där han planterade sina första plantor.

 • Land/Region

  Australien/Coonawarra

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Alkoholhalt

  14.5 %

 • Årgång

  2014

 • Druva

  Cabernet sauvignon från Coonawarras berömda Terra Rossa jordar.

 • Doft

  Mycket fruktig, nyanserad doft med kryddig fatkaraktär, inslag av björnbär, cassis och subtila toner av mynta.

 • Smak

  Mycket fruktig, koncentrerad och komplex med nyanserad smak av cassis, björnbär och en väl integrerad ton av cederträ med strukturerade tanniner.

 • Passar till

  Smakrika kötträtter av lamm och oxe och gärna till ost.

St Hugo Coonawarra Cabernet är uppkallat efter Johann Gramps sonson Hugo. Vinet är gjort till 100% på druvan cabernet sauvignon från den berömda jordmånen Terra Rossa i Coonawarra. Ett område som har de främsta förutsättningarna för att odla just cabernet sauvignon. Man startade att skörda druvorna en vecka in i april och skörden pågick under fjorton dagar. Varje liten jordlott är sedan vinifierad var och en för sig för att uppnå en optimal blandning. Vinet har haft en kontrollerad temperatur under jäsning och enbart naturlig jäst har använts. Vinet har sedan lagrats mellan 18-24 månader på nya och ett år gamla franska ekfat.

St Hugo Coonawarra Cabernet ingår i Jacob's Creeks serie "Heritage" som är en serie bestående av fem viner och är företagets superpremiumviner. Vinerna reflekterar den stolta historien, speglar vinkulturen, vinakningen och det bästa från Jacob's Creek.

Jacob's Creek St. Hugo Coonawarra Cabernet Sauvignon finns i Systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas på systembolaget.se

www.jacobscreek.com