Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
jcsthugocs_web.jpg
Art. nr
73236
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.5 %

Vin > Rött

St Hugo Coonawarra Cabernet Sauvignon

Ståtlig, otroligt koncentrerad och smakrik cabernet sauvignon från Coonawarras berömda Terra Rossa jordar.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Region

  Coonawarra

 • Druva

  Cabernet sauvignon

 • Doft

  Stor, intensiv och mörkbärig doft med druvtypiska toner av svarta vinbär, mörka plommon, eukalyptus, kardemumma och mynta.

 • Smak

  Fylligt, kraftfullt och majestätiskt vin med stor karaktär, djup och smakrikedom. Enorm koncentration, saftig, balanserad syra och strävhet. Toner av creme de cassis, vinbärsgelé, björnbär, plommonkompott, likörpralin, chokladdragerade espressobönor, mint samt kryddiga ekfatstoner av kardemumma och ceder. Långt, förföriskt avslut.

 • Passar till

  Njut denna juvel som den är, till lagrade ostar eller till smakrika kötträtter, grillat på lamm eller oxe, hamburgare på högrev med tryffelmajonäs, cheddar, bacon, rödlök och stekt portobellosvamp, revbensspjäll med potatisstomp eller grillad eldost med ungsrostad sötpotatis och coleslaw.

 • Övrigt

  Skapat för att hedra bandet mellan far och son, startades St Hugo av Hugo Gramp år 1983 i hjärtat av Barossa Valley – platsen där han föddes och växte upp. Idag är St Hugos viner prisade av vinkännare och konnässörer världen över för dess komplexitet, djupa fyllighet och intensiva smakpalett.

  Vinet är gjort till 100% på druvan cabernet sauvignon från den berömda jordmånen Terra Rossa i ikoniska vinområdet Coonawarra, ett område som har visat sig ha de allra främsta förutsättningarna för att odla just cabernet sauvignon. Efter skörd vinifieras varje jordlott var och en för sig för att i slutändan uppnå en optimal blandning. Vinet har jäst i kontrollerad temperatur och enbart naturlig jäst har använts. Vinet har sedan lagrats mellan 18-24 månader på nya och ett år gamla franska ekfat.