Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
JCSY.jpg
Art. nr
87477
Pris
85 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
%

Vin > Rött

Jacob's Creek Shiraz

Jacob's Creek Wines, tidigare Orlando Wines grundades av Johann Gramp, som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Beställ på Systembolaget
 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Shiraz

 • Doft

  Frisk och fruktig doft med mogna plommon och kryddiga toner, vilket framhäver en attraktiv karaktär av mynta som förstärks av mjuka rostade ektanniner.

 • Smak

  Smakrikt och intensivt fruktigt vin som grundas på mjuka och runda tanniner. En generös fruktig shiraz med bra balans som bjuder på en sammetslen eftersmak.

 • Passar till

  Passar alldeles utmärkt till kötträtter, lamm, pasta och milda ostar.

 • Övrigt

  År 1976 började Jacob's Creek Wines saluföra sitt märke Jacob’s Creek, som en hyllning till Johann Gramp och den plats där han planterade sina första plantor. I dag är Jacob's Creek Wines ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med stora framgångar över hela världen.

  Efter en regelbunden och noggrann uppföljning av vingårdarna, identifierades de olika vinområden som ger den kvalitet och druvkaraktär som krävs för att skapa Jacob's Creek Shiraz.

  Druvorna avstjälkas och krossas innan de skickas till både fasta och roterande tankar. Jäsningen med skalkontakt varar i genomsnitt 6-10 dagar vid en temperatur på 18-25 grader. Musten pumpas 2ggr/dygn till fasta tankar för att få en god extrahering av färg och tanniner. Efter att vinet klarnats, får det pressade vinet "gifta" ihop sig med den frirunna musten vilket ger en robust struktur med bra balans. Vinet lagras sedan på amerikanska ekfat i 8-12 månader.

  Jacob's Creek Shiras finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i din butik eller på systembolaget.se

  www.jacobscreek.com