Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
jcshiraz_web.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Nöt
Fläsk
Ost
Lamm
Vegetariskt

Vin > Rött

Jacob's Creek Shiraz

80 kr,
art.nr. 87477

Jacob's Creek Wines, tidigare Orlando Wines grundades av Johann Gramp, som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek.

 • Land/Region

  Australien/South Eastern Australia

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Alkoholhalt

  %

 • Årgång

 • Druva

  Shiraz

 • Doft

  Frisk och fruktig doft med mogna plommon och kryddiga toner, vilket framhäver en attraktiv karaktär av mynta som förstärks av mjuka rostade ektanniner.

 • Smak

  Smakrikt och intensivt fruktigt vin som grundas på mjuka och runda tanniner. En generös fruktig shiraz med bra balans som bjuder på en sammetslen eftersmak.

 • Passar till

  Passar alldeles utmärkt till kötträtter, lamm, pasta och milda ostar.

År 1976 började Jacob's Creek Wines saluföra sitt märke Jacob’s Creek, som en hyllning till Johann Gramp och den plats där han planterade sina första plantor. I dag är Jacob's Creek Wines ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med stora framgångar över hela världen.

Efter en regelbunden och noggrann uppföljning av vingårdarna, identifierades de olika vinområden som ger den kvalitet och druvkaraktär som krävs för att skapa Jacob's Creek Shiraz.

Druvorna avstjälkas och krossas innan de skickas till både fasta och roterande tankar. Jäsningen med skalkontakt varar i genomsnitt 6-10 dagar vid en temperatur på 18-25 grader. Musten pumpas 2ggr/dygn till fasta tankar för att få en god extrahering av färg och tanniner. Efter att vinet klarnats, får det pressade vinet "gifta" ihop sig med den frirunna musten vilket ger en robust struktur med bra balans. Vinet lagras sedan på amerikanska ekfat i 8-12 månader.

Jacob's Creek Shiras finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i din butik eller på systembolaget.se

www.jacobscreek.com