Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
sY-low.jpg
Art. nr
2413
Pris
79 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
9.5 %

Vin > Rött

Jacob's Creek Shiraz Lighter Alcohol

Jacob's Creek Wines, tidigare Orlando Wines, grundades av Johann Gramp som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Köp på Systembolaget
 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Shiraz

 • Doft

  Svarta vinbär med toner av kryddor och vanilj

 • Smak

  Ett lättillgängligt vin med färska, mörka bär- och fruktsmaker som tillsammans ger en härligt mjuk och sammetslen konsistens. Frukten förstärks av lägre alkoholhalt.

 • Passar till

  Biff Rydberg och tomatbaserade pastarätter

 • Övrigt

  Efterfrågan är stor på viner med lite lägre alkohol, så låt oss presentera Jacob’s Creek Classic Shiraz. Ett vin som bara har 9,5% alkohol men med all den fantastiska och rika smak som Australien gjort sig kända för.

  Säsongen extrema klimat skapade utmaningar för årgången men med extra uppmärksamhet i alla små detaljer blev resultatet mycket lyckat. På Jacob’s Creek valde man noga ut druvor med ett brett spektra av smaker. Alla druvor avstjälkades försiktigt, krossades och fick jäsa i olika tankar i en temperatur mellan 18 – 28°C. Det för att dra ur så mycket smak och färg från skalen.

  Vinet var under noggrann uppsikt under jäsningen och när rätt stark färg och smak fanns genomgick vinet ett specialfilter för att ta bort alkohol, Vinet fick sedan mogna under 15 månader för en sista blandning.

  www.jacobscreek.com