Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Jacob's_Creek_Shiraz_Cabernet_Organic_0.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Nöt
Fågel
Ost
Grillat

Vin > Rött

Jacob’s Creek Organic Shiraz Cabernet -EKO

79 kr,
art.nr. 2066

Jacob's Creek Wines, tidigare Orlando Wines, grundades av Johann Gramp som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek.

 • Land/Region

  Australien/South Eastern Australia

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Alkoholhalt

  13.5 %

 • Årgång

 • Druva

  Shiraz och cabernet sauvignon.

 • Doft

  Intensiv doft av plommon och kryddiga svarta vinbär med en ton av mörka körsbär, kompletterat med en återhållsam, söt vaniljton från eken.

 • Smak

  Mjuk, fyllig och generös frukt, med en lång, balanserad eftersmak med mjuka tanniner.

 • Passar till

  Ett vin som passar till det mesta. Rekommenderas till nötkött, fågel och mogna ostar på grund av sin fyllighet men passar också bra att drickas som sällskapsvin.

 • Ekologisk

  Ja

Jacob's Creek Shiraz Cabernet Organic är ett ekologiskt vin. Många vinodlare odlar ekologiskt men det är endast de som är certifierade för ekologisk vinodling som får kalla sina produkter ekologiska på flasketiketten. Att en produkt är ekologisk innebär att man inte får använda några kemiska tillsatser, som t ex bekämpningsmedel och ogräsmedel. Även vineriet måste hanteras ekologiskt, t ex vid rengöring av tankar och olika instrument.  Olika länder har olika certifieringsorgan.

Druvorna till Shiraz Cabernet kommer från 800 olika odlingsområden vilka valts ut för att ge det slutliga vinet en komplexitet och balans mellan varma och svala druvkaraktärer. 30 vinmakare flög runt med helikopter under skördetid för att smaka på druvorna och därmed bestämma skördedatum. Druvorna genomgick en traditionell vinmakning på ståltankar. Delar av vinet har sedan mognat på ekfat i 12 månader. Ekkontakten vid produktionen av Jacob’s Creek Shiraz Cabernet är en avgörande fas i beredningen, men den får aldrig dominera frukten.

Jacob's Creek Shiraz Cabernet på Systembolaget

www.jacobscreek.com