Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
JCSY-CAB.jpg
Ekologisk
Art. nr
2066
Pris
79 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5 %
Socker
3 g/l
Art. nr
2066
Pris
47 kr
Volym
375 ml
Alkoholhalt
13.5 %
Socker
3 g/l

Vin > Rött

Jacob's Creek Organic Shiraz Cabernet -EKO

Jacob’s Creek är kända för sin miljömedvetenhet och man värnar om den lokala floran och faunan. Här erbjuder man ett ekologiskt certifierat rött vin-en blend av druvsorterna shiraz och cabernet sauvignon. Denna blandning är vanligt i Australien och resulterar i ett både bärigt och strukturerat vin som till viss del lagrats på rostade ekfat för ytterligare komplexitet och djup.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Köp på Systembolaget
 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Shiraz, cabernet sauvignon.

 • Doft

  Björnbär, cassis, lakritsrot, eucalyptus, mint, rökta charkuterier, vanilj och rostade ekfat samt viss kryddighet.

 • Smak

  Fylligt, värmande och saftigt vin med balanserad strävhet och karaktär av björnbär, boysenbär och creme de cassis samt toner av cederträ, smörkola, rökta charkuterier, lagerblad och svartpeppar.

 • Passar till

  Gott som sällskapsvin eller till sojabiffar, en stadig entrecote med rödvinssås, till vildfågel med rostade rotfrukter och vinbärsgelé eller till smakrika hårdlagrade ostar.

 • Övrigt

  I hjärtat av Barossa Valley har Jacob's Creek i generationer framställt solmogna, charmiga viner. Startskottet gick 1847 när Johann planterade sina första vinrankor invid ett litet glittrande vattendrag- Jacob's Creek. Det första vinet under det världskända varumärket Jacob's Creek lanserades 1973. 1998 framställde man även sitt första, prisvinnande, mousserande vin. Idag är Jacob's Creek en av de mest framgångsrika producenterna i Australien. Man har i över 20 år gått i bräschen för ekologisk vinodling, hållbar produktion och socialt ansvar. Man är den första vinproducenten i Australien i sin storlek som drivs till 100% av förnybar energi- från druva till färdigt vin. Jacob's Creek har tilldelats det eftertraktade Maurice O'Shea-priset för enastående bidrag till den australiska vinindustrin. Det var första gången ett varumärke, och inte en individ, fick äran att ta emot priset. 2008 fick man utmärkelsen "The Worlds Most Awarded Winery" och inte minst vinsten i "Green Awards 2019" betyder mycket för detta ambitiösa företag. Priset uppmärksammar vinproducenter som applicerat en rakt igenom hållbar vinframställning.

  Detta är ett certifierat ekologiskt vin med druvor från flera olika odlingsområden. Dessa har valts ut för att ge vinet djup, balans och komplexitet. Druvorna skördas vid exakt rätt tidpunkt för respektive druva och vingårdsläge. Musten jäses på temperaturkontrollerade ståltankar och delar av vinet har sedan även lagrats på rostade ekfat i 12 månader. Här är balansen det viktiga - fatkaraktären får aldrig ta överhanden över frukten.