Är du 25 år eller äldre?

pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Jacobs_Box_200px.jpg

Vin - Rött

Jacob's Creek Reserve Shiraz BIB

Jacob's Creek Wines, tidigare Orlando Wines, grundades av Johann Gramp som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek.

 • Färg

  Djupt röd färg med rubinröda nyanser

 • Doft

  Intensiv doft av svartpeppar, mogna plommon och kryddig choklad. Även en ton av rostat kaffe och ek.

 • Smak

  Ett välbyggt vin med smak av plommon och choklad som balanseras av cederträ och vanilj från faten. Ett mjukt vin med kraftfull eftersmak.

 • Passar till

  Vilt, nötkött, fågel och mogna ostar

 • Land

  Australien

 • Region

  Barossa

 • Druva

  Shiraz

 • Alkoholhalt

  14.5%

 • Årgång

  2017

Volymer

Art. Nr 6467

Volym 1500 ml

Pris 189 kr

Druvorna kommer från Barossa Valley som är en av Australiens mest berömda vindistrikt och känt för att ha några av världens äldsta shirazstockar.

Druvorna avstjälkades och krossades innan jäsning, med skalkontakt, i både fasta och roterande tankar. Jäsningen ägde rum vid en temperatur av 18-25°C. Den bästa musten jästes vid lägre temperatur för att behålla en livlig kryddighet och friskhet. Samtidigt jästes den rika och generösa musten vid högre temperatur för att optimera färg och smakkoncentrationen med kraftiga men mjuka tanniner. Vinet har sedan mognat på gamla franska och amerikanska ekfat i 12-18 månader. Endast de viner som har tydlig druvkaraktär, fyllighet och god lagringskapacitet behålls för att bli Reserve Shiraz.

Enligt vinmakaren Bernard Hickin ligger hela hemligheten med Jacob's Creeks Reserve Range i den omsorgsfulla process där druvorna till vinet väljs ut mycket noggrant. Man har här valt druvor från Langhorne Creek för sin elegans och kraften kommer framförallt från Padthaway, Barossa och McLaren Vale.

Detta vin finns även på flaska i Beställningssortimentet med art.nr 87387.

www.jacobscreek.com

The most famous Australian Wine