Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
Jacob's Creek Merlot_6205

Vin - Rött

Jacob's Creek Merlot

Jacob's Creek Wines, tidigare Orlando Winery grundades av Johann Gramp, som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek.

 • Färg

  Intensivt plommonröd

 • Doft

  Kryddiga körsbär och röda vinbär med en subtil nyans av ceder och vanilj

 • Smak

  Fruktkött av röda bär med en mjuk graciös tanninstruktur samt kryddig och med en lång komplex eftersmak

 • Passar till

  Smakrika kötträtter, lamm eller hårdostar. Utmärkt till chili con carne.

 • Land

  Australien

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Merlot

 • Alkoholhalt

  13.5%

 • Årgång

  2018

Volymer

Art. Nr 85672

Volym 750 ml

Pris 80 kr

År 1976 började Jacob's Creek Wines saluföra sitt märke Jacob’s Creek, som en hyllning till Johann Gramp och den plats där han planterade sina första plantor. I dag är Jacob's Creek Wines ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med stora framgångar över hela världen.

Skörden äger rum under flera perioder för att uppnå en bredd av komplexa aromer. Detta märks tydligt i vinet. Varje must jäses separat med skalkontakt i både fasta och roterande tankar. Jäsningen varar 6-10 dagar vid en temperatur av 18-20 grader. Musten pumpas varje dygn till fasta tankar för att få en god utdragning av färg och tanniner. De roterande tankarna vrids regelbundet för att underlätta extraktionen. När vinet har klarnats får det pressade vinet "gifta" ihop sig med den frirunna musten för att ge en robust struktur med bra balans.

Jacob's Creek Merlot finns i Systembolagets Beställningssortiment och kan beställas i din butik eller på systembolaget.se

www.jacobscreek.com

The most famous Australian Wine