Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
jcjohannshirazcabernet_web.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Fruktsyra
; ; ;
Strävhet
Nöt
Fläsk
Grillat
Lamm
Vegetariskt

Vin > Rött

Jacob's Creek Johann Shiraz Cabernet Sauvignon

459 kr,
art.nr. 73239

Jacob's Creek Winery, tidigare Orlando Wines grundades av Johann Gramp, som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera sina första vinrankor vid det lilla vattendraget, Jacob’s Creek. År 1976 börjadeJacob's Creek Wines saluföra sitt märke Jacob’s Creek, som en hyllning till Johann Gramp och den plats där han planterade sina första plantor.

 • Land/Region

  Australien/Barossa Valley

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Alkoholhalt

  14 %

 • Årgång

  2012

 • Druva

  Shiraz och cabernet sauvignon

 • Doft

  Komplex, intensivt kryddig doft fruktig doft av svartpeppar, björnbär och röda bär. En hint av anis, lakrits i balans med ek.

 • Smak

  Ett stort komplext vin med mörk, mogen frukt i en bra balans med ekfat. Strukturerade tanniner med elegans och finess som möter fräsch, mörk frukt.

 • Passar till

  Fantastiskt gott till grillat kött med färska örter och ugnsbakade grönsaker.

Jacob's Creek Johann Shiraz Cabernet är ett vin som är dedikerat till sin grundare Johann Gamp. Vinet har en klassisk australiensisk blend gjord på de bästa shirazdruvorna från Barossa Valley och de bästa cabernetdruvorna från Coonawarra. Vinrankorna på shiraz är upp till 90 år gamla och ger elegans och struktur till blandningen med speciell utvald cabernet sauvignon. Alla små vinplottar har fått jäsa separat för att ge ytterligare komplexitet till den slutliga blenden. Vinet görs i mycket liten upplaga.

Jacob's Creek Johann Shiraz Cabernet ingår i Jacob's Creeks serie "Heritage" som är en serie bestående av fem viner och är företagets superpremiumviner. Vinerna reflekterar den stolta historien, speglar vinkulturen, vinakningen och det bästa från Jacob's Creek.

Jacob's Creek Johann Shiraz Cabernet Sauvignon finns i Systembolagets beställningssortiment och kan enkelt beställas på systembolaget.se

www.jacobscreek.com