Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
JCGR_SY.jpg
Art. nr
6419
Pris
80 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14 %

Vin > Rött

Jacob's Creek Grenache Shiraz

Jacob's Creek Wines, tidigare Orlando Wines grundades av Johann Gramp, som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek.

Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Köp på Systembolaget
 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Grenache 65%, Shiraz 35%

 • Doft

  Frisk, fruktig hallon och körsbärsdoft med inslag av örter och vitpeppar.

 • Smak

  Vital och fruktig med inslag av körsbär. Mjuk och bärig struktur med en bra och förhållandevis lång eftersmak.

 • Passar till

  Passar med sin mjuka fylliga stil ypperligt till kycklingrätter och olika pastarätter. En pizza med parmaskinka, mozzarella och rucola är en given hit till detta vin.

 • Övrigt

  År 1976 började Jacob's Creek Wines saluföra sitt märke Jacob’s Creek, som en hyllning till Johann Gramp och den plats där han planterade sina första plantor. I dag är Jacob's Creek Wines ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med stora framgångar över hela världen.

  Grenachedruvorna pressas i ståltankar och får jäsa med skal i 5-9 dagar i 22-26 °C. Shirazdelen får jäsa vid en något lägre temperatur, med en del av druvorna redan separerade från skalen. Detta för att få ett så fruktigt vin som möjligt. Vinet blandas, klarnas och buteljeras så fort som möjligt efter skörden för att få den ungdomliga fruktighet som är nyckeln till viner av denna typ.

  Jacob's Creek Shiraz Grenach på Systembolaget

  www.jacobscreek.com