Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.com innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Dela inte vår information till minderåriga.

Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

Läs mer på drinkwise.se

pernod-logo
sv en
jcevgshirazcabernet_web.jpg
Ekologisk
Art. nr
6802
Pris
69 kr
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14.5 %

Vin > Rött

Jacob's Creek E.V.G Shiraz Cabernet - EKO

Jacob's Creek Wines, tidigare Orlando Wines, grundades av Johann Gramp som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare startade han sin verksamhet genom att plantera de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek.

 • Land

  Australien

 • Producent

  Jacob's Creek Wines

 • Region

  South Eastern Australia

 • Druva

  Shiraz 90%, Cabernet Sauvignon 10%

 • Doft

  Mörk frukt och kryddiga toner

 • Smak

  Ett kraftigt vin med en generös smak av plommon, mörk frukt och kryddiga toner i bra balans med ekens vanilj. Mjuka tanniner och bra struktur.

 • Passar till

  Perfekt grillvin till exempelvis biff och kolgrillade grönsaker.

 • Övrigt

  Jacob's Creek Earth Vine Grape Shiraz Cabernet är ett ekologiskt vin. Många vinodlare odlar ekologiskt men det är endast de som är certifierade för ekologisk vinodling som får kalla sina produkter ekologiska på flasketiketten. Att en produkt är ekologisk innebär att man inte får använda några kemiska tillsatser, som t ex bekämpningsmedel och ogräsmedel. Även vineriet måste hanteras ekologiskt, t ex vid rengöring av tankar och olika instrument.  Olika länder har olika certifieringsorgan.

  Det mesta av vinet har lagras på nya franska ekfat och en del på två år gamla franska ekfat under nio månader innan det buteljeras.

  www.jacobscreek.com