Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
hires-clasico-shiraz-cabernet-sauvignon-screw web.jpg

Vin - Rött

Graffigna Shiraz Cabernet

Don Juan Carlos Graffigna, en italiensk immigrant, började sin anspråkslösa vinproduktion 1869 i San Juan. Han hade vinodlingen i blodet och denne pionjärs visioner och kärlek till vinodlingarna fortsattes av hans efterträdare.

 • Färg

  Djup röd färg med en lila nyans.

 • Doft

  Mogna röda frukter dominerar i doften och kompletteras med en fin kryddighet.

 • Smak

  Ett väl balanserat vin med bra frukt och en fantastisk smak av boysenbär, björnbär, svarta vinbär, lite peppar och ekfat.

 • Passar till

  Detta fruktiga, lätt fatiga och kryddiga vin är utmärkt till kryddiga stekar av nötkött och lamm. Servera med ugnsbakad potatis smaksatt med örter, vitlök och olivolja!

 • Land

  Argentina

 • Region

  San Juan

 • Druva

  70% shiraz, 30% cabernet sauvignon.

 • Alkoholhalt

  13%

 • Årgång

  2017

Volymer

Art. Nr 86930

Volym 750 ml

Pris 74 kr

Idag är Graffigna ett företag med två moderna vinerier och vinodlingar nära Anderna, en i San Juan och den andra i Mendoza.
San Juan är Argentinas näst största vinområde. Här är klimatet hetare än i Mendoza med sommartemperaturer på upp till 42°C och mycket lite regn. Tulum Valley är ett av de bästa vinområdena i San Juan, vid foten av Anderna. Graffignas vingårdar har ett fördelaktigt mikroklimat med varma klara molnfria dagar, låg fuktighet och svala nätter. Dessa förutsättningar producerar mogna druvor som ger fylliga viner med fantastisk fruktighet och mjuka tanniner.

Druvorna skördades för hand i gryningen när de fortfarande var svala. Regionen är Tulum Valley i San Juan. Vinet jäste 7 dagar i 28°C i rostfria ståltankar och har 22 dagars skalmaceration. Vinet har även genomgått malolaktisk jäsning. 35% av vinet har lagrats på amerikanska ekfat i 3 månader.

Graffigna Shiraz Cabernet finns i Systembolagets Beställningssortiment och du kan beställa vinet genom deras e-beställning på systembolaget.se

www.graffignawines.com

History and know-how