Är du 25 år eller äldre?

Pernod-ricard-sweden.se innehåller information om alkoholhaltig dryck och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att fortsätta godkänner du också våra användarvillkor, vår sekretesspolicy (Privacy Policy) och cookie policy.

Denna hemsida ägs av Pernod Ricard Sweden, Marieviksvägen 19a, Stockholm. Hemsidan får bara besökas av personer som är 25 år eller äldre. Pernod Ricard Sweden uppmuntrar alla besökare att njuta av våra produkter på ett ansvarsfullt sätt. 

pernod-logo
sv en
gato flaska 750.jpg
; ; ;
Fyllighet
; ; ;
Syra
; ; ;
Torrhet
Fläsk
Fågel
Ost
Vegetariskt

Vin > Rött

Gato Negro Cabernet Sauvignon

59 kr,
art.nr. 7564

Vinerna från Gato Negro ägs av Viña San Pedro som är en av de ledande vinerierna i Chile. Viña San Pedro grundades år 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano. Dessa bröder planterade tidigt sticklingar av franska druvsorter och blev starka pionjärer i Chile. De är också männen man ska tacka för att man idag är helt befriad från den fruktade vinlusen eftersom stockarna importerades innan skadedjuret slagit till i Europa. Viña San Pedro satsar hårt på att utveckla sina viner och söka nya vinområden och druvor i kombination för att hitta det unika i varje distrikt. Ett dedikerat team och vingårdar över hela Chile ger fantastiska viner.

 • Land/Region

  Chile/Central Valley

 • Producent

  Viña San Pedro

 • Alkoholhalt

  13.5 %

 • Årgång

  2018

 • Druva

  Cabernet sauvignon

 • Doft

  Medelstor, bärig och generös med inslag av svarta vinbär, körsbär och tobak.

 • Smak

  Medelfyllig, bärig och mjuk med tydlig vinbärskaraktär och lång eftersmak av plommon och körsbär.

 • Passar till

  Lättare kötträtter såsom fläskfilé samt kryddiga kycklingrätter och milda ostar.

Viña San Pedro är den näst största vinfirman i Chile och man äger landets största sammanhängande vingård som omfattar inte mindre än 1200 hektar.

Gato Negro är gjort på 100 procent cabernet sauvignon från centrala Chile. Druvorna skördas i april och krossas, varpå musten får jäsa på rostfria tankar. För att bevara all druvarom har vinet inte lagrats på ek.

Gato Negro Cabernet Sauvignon på Systembolaget

www.sanpedro.cl